Україна стала корисним партнером для західних демократій в сенсі бойового досвіду - експерт

Володимир Цибулько проаналізував промову президента в Чугуєві.

Володимир Цибулько. Фото:112 Україна

Політичний експерт Володимир Цибулько проаналізував промову президента Петра Порошенка в Чугуєві, де той брав участь у передачі військової техніки бійцям ЗСУ і зробив там ряд цікавих заяв. Про це політолог розповів в ефірі Громадського радіо, зазначають Патріоти України.

"Європа останнім часом синхронізувала свої дії щодо Росії. Президент Олланд жорстко охолодив візитерський запал Путіна, була жорстка заява міністра закордонних справ Великобританії Бориса Джонсона, коментар Штайнмаєра, де він підтримав українську концепцію "спочатку безпеку, потім вибори". Тому заява Петра Порошенка цілком синхронізована з діями європейських лідерів. Він не намагається випереджати дії партнерів", - зазначив Володимир Цибулько.

За його словами, Президент відзначив резолюції ПАРЄ, як великий успіх української дипломатії. "Насправді мені здається, що останній рік був роком чорнової роботи дипломатії, яка виносилася на поверхню. Але суть будь-якої демократії, що відбиває агресію, відображається в узгодженні великого кола питань та інтересів.

І мені здається, що Україна пройшла через цей процес узгодження. З одного боку, ми, як хороший учень, тому що ще не нам формувати порядок денний у Європі. Але також і хороший учитель, тому що Україні довелося зіткнутися з гібридними проявами ведення війни. Американські і канадські інструктори, які навчали наших військових, зрозуміли, що їхній бойовий досвід тепер теж треба вивчати.

Україна стала корисним партнером для західних демократій в сенсі бойового досвіду. І останні заяви президента свідчать про те, що Захід став бачити в Україні саме військову міць", - розповів експерт.

"Меседж про повномасштабну агресію Президента - це превентивний крок. Путін жорстко вляпався в Сирії і йому треба бігти звідти. А сценарій лежить на поверхні - ескалація бойових дій на сході України. Путін очевидно готує формулу обміну Сирії на вторгнення в Україну. З одного боку для збереження обличчя, а з іншого - щоб підвищити ставки в переговорному процесі", - спрогнозував Володимир Цибулько.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...