Українець з саморобним дроном встановив перспективне досягнення (відео)

Розробкою можуть зацікавитись аграрії та військові.

В Україні встановили новий національний рекорд: квадрокоптер підняв 16-кілограмовий вантаж на висоту 36 метрів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Конструктор Віктор Прокопчук зібрав квадрокопетр власноруч. Безпілотник витримував навантаження куди більше нинішнього рекорду, переконує власник. І практична доцільність цієї моделі вже доведена: дрон використовувався для оприскування полів добривами.

Контрольний зажим гвинтів, встановлення акумуляторів, причеплена гиря. На парашутній вишці чатують експерти з національного реєстру рекордів. Вони і фіксуватимуть нове досягнення.

Повільно і невпевнено квадрокоптер піднімається метрів на 20 і повертається на землю.

Розробник дрона вже невпевнений у своєму вихованці. Він обійшовся Віктору в 15 тисяч доларів і ризикувати чоловік не квапиться. Зрештою з другої спроби квадрокоптер набирає необхідну висоту.

Експерти з національного реєстру рекордів виміряли висоту підйому з власного дрона. Висота зафіксована, рекорд встановлено. Це перший рекорд України в цій категорії. І перший крок для штурму світового досягнення. Місяць тому бельгійці підняли парашутиста вагою 60 км і спорядженням вагою 5 кг.

Поки українці піднімають гирі, китайці вже розробили дрон-таксі. Його цьогоріч мають запустити в Дубаї. Безпілотні машини піднімають людину до 100 кілограмів на висоту до п'ятисот метрів.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...