Українська автокефалія. Сам час працює на Київський патріархат - Віталій Портников

​В Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП) стає все більше прихильників автокефалії, оскільки не хочуть бути частиною Російської православної церкви (РПЦ).

На думку Віталя Портникова, чим довше РПЦ буде відмовлятися від надання автокефалії УПЦ, тим більше буде скорочуватися територія "московського православ'я" в нашій країні, повідомляють Патріоти України. Про це аналітик пише журналіст Віталій Портников у статті для "Радіо Свобода".

"Сам час працює на Київський патріархат (УПЦ КП, - ред.). Рано чи пізно РПЦ в Україні може зіткнутися з ситуацією, в якій Сербська православна церква опинилася на території Македонії. У цій країні – невизнана Македонська православна церква, але канонічної Сербської церкви в Македонії просто немає. До речі, саме в Македонії РПЦ нещодавно зазнала серйозної поразки: її посередництво в переговорах Сербської і Македонської церков закінчилося тим, що Македонська церква звернулася до іншої православної церкви – Болгарської – з проханням визнати себе церквою-матір’ю і надати автокефалію. Для патріарха Кирила це – неприємний сигнал", - підкреслив міжнародник.

Нагадаємо, канонічне визнання незалежності українського православ'я від Москви знаходиться в руках Всесвітнього, Константинопольського патріархату. Однак і там діють відповідно до обставин, котрі наразі складаються не на користь РПЦ.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...

Поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - Віктор Андрусів

субота, 20 квітень 2024, 0:16

"Я не прихильник теорій змов. Навпаки, прихильник фрази: "Не треба пояснювати всесвітньою змовою звичайне розп...здяйство". Але поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - пише політолог Вікт...