"Українців не питали, чи хочуть вони до "Тайожного" союзу. Янукович мав перетворити нас на колонію брудної та неохайної Росії" - заява Турчинова до річниці Революції Гідності

У своєму зверненні секретар РНБО зазначає, що "Майдан" - це воля і душа народу, яку неможливо купити, а потім використовувати в своїх інтересах.

Олександр Турчинов. Фото:ZN.ua

Секретар РНБО України Олександр Турчинов сьогодні, 21 листопада, привітав українців з третьою річницею Дня Гідності та Свободи і розкрив плани втікача до РФ екс-президента Віктора Януковича. Про це він написав на своєму персональному сайті, передають Патріоти України.

"21 листопада. Три роки тому почалася Революція Гідності. У той день, двадцять першого, люди зібрались на Майдані, тому що по-іншому не могли. Напередодні Янукович дав команду Азарову припинити «проєвропейську балаканину». Не витрачати фарбу на розмальовування фасаду європейськими зірками, а без будь-яких маскувань вести Україну до «Тайожного» (Митного) союзу, перетворюючи нашу країну не лише де-факто, але і де-юре на одну з колоній жорстокої, брудної та неохайної Росії.

Українців навіть не думали питати, чи хочуть вони до Росії знову. Так само, як ніхто не питав нас перед підписанням ганебних Харківських угод, які продовжували перебування Чорноморського флоту у Криму і давали право російським солдатам безперешкодно розгулювати зі зброєю територією півострова.

Три роки тому ми вийшли на Майдан, щоб захистити свій вибір, отримати можливість побудувати цивілізовану, європейську, демократичну, вільну Україну. Ми вийшли на Майдан, щоб нас побачили і почули. Ми хотіли змінити країну і не збиралися відступати. Кожен день для нас був як останній.

Спочатку були сотні, їх підтримали тисячі, але після спроби розігнати мітинг кийками, після побиття студентів піднялись сотні тисяч та мільйони людей. Волі мільйонів ніщо не могло протистояти - ні зброя, ні сила, ні підступність.

Майдан переміг – перемогла Революція Гідності! За це ми змушені були заплатити страшну ціну – ціну життя найкращих синів та доньок України. Вічна пам’ять Героям, які віддали свої життя за нашу з вами свободу!

Досвід Помаранчевого Майдану і Революції Гідності доводить, що ні гроші, ні партійна кон’юнктура, ні політичні інтереси не можуть організувати Майдан. Лише народ, його воля здатні створити справжній Майдан і справжню революцію. А той, хто намагається сфальшувати Майдан, створивши штучну кальку, підпорядкувати його своїм амбіціям та інтересам, буде приречений на поразку. Майдан – це воля та душа народу. Її неможливо ні підробити, ні зупинити, ні знищити! Зі святом Гідності та Свободи!" - написав Турчинов.

Як відомо, 21 листопада 2013 року в центрі Києва розпочалася акція протесту після того, як Віктор Янукович відмовився підписати договір про Асоціацію з ЄС. Першими на мітинг вийшли студенти, проте вночі їх жорстко розігнали силовики, після чого на Майдан прийшли сотні киян і жителі всіх областей України.

Битва за зміну політичного курсу тривала до лютого 2014 року. Протистояння закінчилося втечею Януковича в Росію і повною зміною влади.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд Покровського та Торецького операційних напрямків - Костянтин Машовець

неділя, 1 вересень 2024, 8:04

1. Покровський напрямок... Очевидно, передові підрозділи 90-ї танкової дивізії (тд) противника, підтриманні окремими підрозділами 27-ї мотострілецької дивізії (мсд) 2-ї загальновійськової армії (ЗВА), а також його 114-ї окремою мотострілецькою бригадою...

Народні прикмети на 1 вересня. Церковний новий рік. Що українки традиційно не робили на Новоліття, щоб не занепастити своє щастя на рік

неділя, 1 вересень 2024, 7:05

1 вересня за новим церковним календарем (14 вересня за старим) - день пам'яті святого Симеона Стовпника, архімандрита Антіохійського, Собор Вінницьких святих і початок індикту, церковне Новоліття, Новий рік. . За старим календарним стилем - день пам'я...