Унікальне тюльпанове поле в очікуванні українських та закордонних туристів

Буковинська сім’я освоїла голландський досвід квітникарства.

Тюльпанова плантація на Буковині. Фото: https: 0372.ua

Щоби висадити гектар тюльпанів, Олександр Стратійчук придбав цибулин на 400 тисяч гривень, повідомляють Патріоти України з посиланням АСС .

Олександр Стратійчук навчився вирощувати тюльпани в Голландії, а тепер переніс іноземний досвід на буковинський грунт.

– Я сім років працював у Голландії на квітковому господарстві, – розповідає Олександр. – Там добре навчився вирощувати тюльпани. Коли повернувся додому, придбав цибулини і пристосував голландські квіти до українських умов. Виявилося, це нескладно. Тож за вирощення голландських квітів узялися всією сім’єю.

Перших 250 тисяч цибулин, які Олександр Стратійчук замовив з Голандії, обійшлися йому в 400 тисяч гривень. З того часу щовесни на Буковині розквітає тюльпанове поле. - Висаджую цибулини восени – у жовтні-листопаді. Двiчi підживлюю грунт. Навесні проводимо селекцію, обробляємо від комах, - ділиться своїми секретами господар.

Квіти Олександр завжди висаджує на сонячній стороні, захищеній від протягів. Слідкує, щоби тюльпани не були притінені деревами. Інакше стебла витягнуться й будуть ламкими. "Якщо цибулинки тюльпанів встигають до морозів пустити коріння, добре перенесуть зиму. Дехто радить на зиму накривати грядки з тюльпанами мульчею – сухою травою та листям. Але в нас квіти нормально перезимовують і без накриття. Жодного разу не було такого, щоб на весну тюльпани не розпустилися", - каже власник тюльпанового поля.

Квітковий бізнес – справа непроста. Адже одного сезону можна отримати неочікувано великі прибутки, а іншого – тільки збитки. Хоча у господарстві Стратійчука навесні завжди є покупець.

"Квіти, що ростуть під відкритим небом, більше використовуємо для демонстрації сортів та розмноження. Їхні цибулини і на опт, і в роздріб продаємо. Ціна залежить від сорту", – пояснює Олександр. "Витрат багато: і на добрива, і на пальне, яке витрачаю на обробку поля міні-трактором, і на оренду землі... Недешевий квітковий бізнес, але мені все ж подобається ним займатися. Щоправда, як почав вирощувати тюльпани, дружині квітів не дарую. Вона сама перед кожним святом просить: "Будь ласка, тільки без квітів...".

Цьогоріч тюльпанове поле розквітне у Мамаївцях. Його площа буде навіть трохи більшою, ніж минулого року в Лужанах. Господар очікує, що у другій половині квітня розквітнуть усі 17 видів тюльпанів. Вперше на Буковині відбудеться Фестиваль тюльпанів.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...