Хіти тижня. З Чернівців понаїхав "московський десант": На Буковині село з церквою з боєм перейшло до ПЦУ

На нараді були присутніми приблизно 30 представників колишньої УПЦ МП, які заявляли про неприпустимість переходу церкви Різдва пресвятої Богородиці села Карапчів до ПЦУ.

Жителі Карапчева понад 350-ма голосами підтримали перехід їхньої парафії до ПЦУ Фото: УНІАН.

У Чернівецькій області церковна громада села Карапчева Вижницького району вирішила перейти з підпорядкування колишньої Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України, передають Патріоти України.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні вранці на зборах церковної громади, в якій взяли участь понад 400 місцевих жителів. На зборах були присутніми приблизно 30 представників колишньої УПЦ МП, які заявляли про неприпустимість переходу церкви Різдва пресвятої Богородиці села Карапчів до ПЦУ.

Секретар Чернівецької єпархії УПЦ МП Микита заявив під час зборів, що «ніякого Об’єднавчого собору не було», а дії ПЦУ є «розкольницькими». Після цього прихильники колишньої УПЦ МП поблизу церкви почали бити поклони й молитися. На зборах виступив священик отець Георгій, який заявив, що справжня українська церква – це новостворена ПЦУ.

«У Біблії написано: «Хто руйнує церкву – того зруйнує Бог». У нас відібрали церкву ще в 1686 році, а світ тепер нам повернув цю церкву. 14 церков світу проголосували за нас. І це дійсно справжня українська церква», - наголосив він. Після цього жителі Карапчева понад 350-ма голосами підтримали перехід їхньої парафії до ПЦУ.

Джерело: УНІАН

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...