"Університет третього віку": Дніпровські пенсіонери зможуть навчатися у виші (фото)

У Дніпрі попіклувались про пенсіонерів і запустили соціальний проект, спрямований на навчання літніх людей. В «Університеті третього віку» педагоги п’яти місцевих вишів викладатимуть психологію, іноземні мови, право та інші дисципліни.

Новину повідомила «Преса України», інформують Патріоти України.

Як зауважили організатори цього навчального закладу, міськрада та Університет ім. Альфреда Нобеля, викладачами на волонтерській основі для людей похилого віку будуть педагоги з п’яти вищих навчальних закладів Дніпра. Пенсіонери матимуть змогу вивчати декілька напрямів, серед яких: мистецтво (хоровий спів та рукоділля), комп’ютерні технології, правознавство, здоровий спосіб життя, психологія, а також декілька іноземних мов: німецьку, польську й англійську.

Увесь курс навчання є безплатним. Також літні студенти у рамках цього проекту зможуть безкоштовно ходити на концерти у консерваторію ім. Глінки.

На даний момент, охочими здобувати освіту виявилось 700 пенсіонерів, які пройшли реєстрацію, проте прийом слухачів продовжується.

Слід зауважити, що ймовірно влітку, коли закінчиться навчальний період, кожному студенту буде видано спеціальний сертифікат, який засвідчуватиме їхню підготовку. Також перед тим слухачам потрібно буде написати контрольні роботи й скласти екзамени, які покажуть їх рівень знань після навчання.

За словами пенсіонерів, більшість з них зареєструвалися в університет через бажання пізнавати нових людей та здобувати знання, оскільки їм бракує досвіду у користуванні сучасними гаджетами та хотілося б здобути базовий рівень з вищеназваних предметів.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У мене немає жодних сумнівів, що позавчорашній підпал берлінського заводу – це справа рук російської агентури, - соціолог Ейдман

понеділок, 6 травень 2024, 23:33

"Криваве літо 2024-го? За даними Financial Times, Росія активізувала свої зусилля з підготовки саботажу, пожеж і атак на інфраструктуру в Європі", - пише російський соціолог-емігрант Ігор Ейдман у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та ...