Усе банально: Експерт пояснив, чому Путін не анексує Донбас

Російського президента оп'янила легка перемога в Криму і він розраховував, що від України відокремиться ще цілий ряд областей.

Путін сподівався на легку перемогу. Фото: ЖЖ.

Президент Росії Володимир Путін навіть не спробує приєднати окуповані терористами "ДНР" і "ЛНР" райони Донбасу. Таку думку висловив російський опозиційний політик, депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Борис Вишневський в інтерв'ю сайту "Апостроф", передають Патріоти України.

"Я уверен, что планов сделать Донбасс частью России нет. На это есть две причины. Во-первых, поскольку надежды на поддержку такого сценария в Донецкой и Луганской областях, мягко говоря, не оправдались, и нет никаких данных, что большинство жителей оккупированных регионов хотят присоединиться к России", - вважає Вишневський.

По-друге, підкреслив російський політик, ці регіони були глибоко дотаційними в Україні. "У России нет денег, чтобы их содержать. Нам и так необходимо финансировать Крым, который тяжким бременем лег на российский бюджет. Особенно в ситуации, когда там нет самостоятельно производимой электроэнергии, своих воды и газа", - пояснив він.

Вишневський зазначив, що Путін не вважає Україну справжньою державою, і цілком можливо, що він на повному серйозі розглядав сценарій, за яким цілий ряд областей були б відторгнуті від України. Ці території могли навіть утворити "какое-то буферное, марионеточное квазигосударство, которое ни к кому бы не присоединялось".

"Вполне возможно, что такой план мог быть. Но, что совершенно очевидно, так это невозможность развития событий на Донбассе без того, что до этого произошло в Крыму. В связи с легкостью, с которой Путину удалась "крымская операция", в силу большого числа внутренних причин и крайней слабости на тот момент украинской власти, у Кремля могло возникнуть чувство, что аналогично можно поступить и с другими частями Украины. И что желаемой цели будет столь же легко достичь", - впевнений він.

За словами російського опозиціонера, розвиток подій показує, що Путін хоче утримувати ситуацію в нинішньому невизначеному становищі. "То есть, и не аннексируя Донбасс, и не позволяя Украине восстановить полный контроль над этим регионом и над украинско-российской границей. Чтобы это была своеобразная незаживающая язва, которая мешала бы Украине серьезно развиваться как государству. Это моя гипотеза", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Минулого року генпрокурор Костін перебував у закордонних відрядженнях 100 днів - це третина робочого часу", - політолог Кочетков

середа, 8 травень 2024, 14:01

"Проблеми внутрішнього фронту України загальновідомі — непрофесіоналізм, безвідповідальність, зацикленість на піарі. Але очолює цій сумний список, звісно, корупція. І під час повномасштабної війни вона в нас отримує якісь демонстративні форми на зразо...

"З днем народження, моя любов": Онука Софії Ротару закрутила новий роман (фото)

середа, 8 травень 2024, 13:18

Онука відомої української співачки Софії Ротару, модель Соня Євдокименко, яка вже багато років живе в Америці, закрутила новий роман. Після розставання з IT-підприємцем Денисом Ждановим вона знову зустріла своє кохання. На своїй сторінці в Instagram во...