В Ізраїлі медики зацікавилися пристроєм українського винахідника (відео)

22-річний киянин створив роботизований екзоскелет пристрій для відновлення роботи опорно-рухового апарату після різноманітних травм. Пристрій дешевший від аналогів на десятки тисяч доларів.

Антон Головаченко, винахідник та його бабуся, яка перша випробувала винахід. Скрін з відео

Ізраїльські медики зацікавилися розробкою українського винахідника. 22-річний киянин створив роботизований екзоскелет пристрій для відновлення роботи опорно-рухового апарату після різноманітних травм. Проекту вже два роки. За цей час він встиг здобути безліч нагород. Зараз справа дійшла до пошуку інвесторів для виробництва на промисловому рівні. Це розробка українського винахідника, яка має стати світовим проривом у реабілітації після травм. А це сам молодий винахідник, який і створив екзоскелет. А це бабуся винахідника Зинаїда Яківна. Вона перша тестувала пристрій на собі. Два роки тому в жінки відмовила права рука.

"Коротше кажучи, параліч руки. Антон приходить: бабуся, що таке? Приносить свою конструкцію. Каже: зараз твоя рука буде рухатися ", - сказала Зинаїда Камінська, бабуся винахідника.

Суть винаходу проста. Пристрій кріпиться до травмованої частини тіла і за допомогою програми рухає кінцівку. За кілька місяців щоденних тренувань з екзоскелетом рука пані Зинаїди знову стала робочою.

" За допомогою ось алгоритмів, які були записані спочатку на здоровій людині, ми за допомогою математичних певних формул трансформували під адаптований механізм, який надалі допомагає людям реабілітуватися", - сказав Антон Головаченко, винахідник.

Екзоскелет українського винахідника можна застосовувати після переломів кінцівок та в разі загального паралічу, каже Антон. Західні аналоги такого пристрою є. Проте українська розробка простіша у використанні і більш універсальна.

"Він легкий. Зараз він важить не більше кілограма. Промисловий прототип буде не більше півтора кілограма важити. Завдяки 3Д-ПРІНТІНГ ми можемо збільшувати радіус, довжину, тобто різні параметри цього скелета", - сказав Антон Головаченко, винахідник.

А ще вітчизняний прототип дешевший, ніж західні аналоги, на десятки тисяч доларів. Цю перевагу також відзначили на численних конкурсах, у яких брав участь Антон зі своєю розробкою. На рахунку хлопця уже чимало нагород. Одна з найпрестижніших Силіконової Долини. Нині новацією українця також зацікавилися ізраїльські реабілітологи і військові хірурги. Є пропозиції від іноземних інвесторів. Нині вирішують, коли розробку талановитого українця виготовлятимуть на промисловому рівні та яка країна за це візьметься.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...