У Росії громадян годують відходами

Третина продуктів харчування, які реалізують в російських магазинах громадянам, не годяться для вживання.

В РФ реалізують гнилі продукти харчування. Фото vk.com/politzbarazh

Фахівці Росспоживнагляду в минулому році перевірили більше 56 тисяч російських підприємств, які виробляють і продають продукти харчування. З'ясувалося, що 66 відсотків виробників порушували санітарні умови виробництва і зберігання продуктів. З реалізації було знято 73 тисячі партій харчових продуктів, це більше трьох тисяч тонн, повідомляється в блозі Экономика от пророка, інформують Патріоти України.

Росспоживнагляд виявив не менше 100 товарів, на етикетках яких значилися неіснуючі фірми. Іншими словами, ці продукти були невідомо ким, невідомо коли і невідомо з чого зроблені. Але тим не менше магазини їх взяли на реалізацію, і люди все це купили і з'їли.

Заступник голови Росриболовства Петро Савчук розповів про свої перевірки умов реалізації рибної продукції в магазинах РФ. «Мы проверили несколько крупных сетевых супермаркетов и небольших магазинчиков шаговой доступности. И множество нарушений нашли, - повідомив сьогодні Савчук. - Во-первых, рыбу привозят туда замороженную, потом размораживают и продают уже как свежевыловленную, соответственно увеличивая цену. Витрины, где хранится рыба, не поддерживают температурный режим. Мы обнаружили охлажденную рыбу, температура которой была плюс 7 градусов. А норма - 2″.

Порушення товарного сусідства, паразити в тілі продукту, фальсифікація найменувань, порушення зберігання на складах - і це далеко не повний перелік того, що знайшли в магазинах співробітники Росриболовства.

Також існує проблема вторинної переробки списаних продуктів. За законом все те, що магазини не встигли продати за встановлений термін реалізації, має списуватися і знищуватися на спеціальних полігонах. Але, як пояснили кореспонденту «Российской газети» представники галузевих харчових спілок, до 40 відсотків прострочених продуктів недобросовісні продавці пускають, як то кажуть, назад в справу. Як правило більшість з них виявляється в салатики і випічці - продуктах, які магазини продають під маркою «собственное производство». І як з цим боротися, теж ніхто поки не знає.

Підводячи підсумок дискусії, Михайло Щетинін пообіцяв все пропозиції передати в профільні міністерства і відомства. Експерти радять не відкладати створення нової ланцюжка контролю в довгий ящик. Ситуація на прилавках не терпить зволікань.

У грудні минулого року почалося масове отруєння настоянкою «Боярышник» в Іркутській області РФ. Число померлих досягло близько сотні чоловік.

При цьому, як нещодавно повідомляли Россмо, росіяни за 2 роки через посилення економічної кризи стали менше їсти на 15-17%.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракетний удар по Одесі: Пораненого екс-"регіонала" Ківалова забрала швидка - ЗМІ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:27

В Одесі під час сьогоднішньої ракетної атаки поранено колишньго депутата Верховної Ради Сергія Ківалова За словами очевидців, літнього чоловіка забрала швидка с кровотечею, інформують Патріоти України. Як підтвердили УНІАН джерела у правоохоронних орга...

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...