"У Росії, по суті, нема з ким розмовляти. Волкер - це шафа з певними повноваженнями. А Сурков - тумбочка, яка повторює завчені фрази", - Чорновіл

На думку екс-нардепа, якщо на переговорах про ситуацію на Донбасі з Волкером помічник Путіна Сурков виявить хоч якусь ініціативу, йому буде несолодко.

Тарас Чорновіл. Фото:telegraf.com.ua

Помічник президента РФ Владислав Сурков не має повноважень, які дали б змогу досягти результату за підсумками його переговорів про ситуацію на Донбасі зі спецпредставником Держдепартаменту США щодо України Куртом Волкером. Таку думку висловив політолог, екс-нардеп Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

"Майже рік тому Волкер сам говорив, що в Росії, по суті, нема з ким розмовляти. Сурков приїжджає на зустрічі і просто розводить руками – що б йому не пропонували. Суть переговорів – це досягнення результату. А в цьому випадку одна зі сторін узагалі не має наміру шукати хоч якогось результату.

Друга сторона намагається домогтися певного просування. Але чи можемо ми її звинувачувати у відсутності результату? Або все-таки варто визнати, що проблема саме в першій стороні переговорів? Мандат Волкера зрозумілий. Він узгоджує свої дії і заяви з Держдепом і представляє інтереси двох країн: офіційно – США, неофіційно – України. Його дії зрозумілі.

А ось які повноваження в Суркова? Він не має директив, пояснень і взагалі розуміння, що далі готова робити Росія. Про які переговори може йти мова?" – зазначив політолог. За його словами, звіти Волкера впливають на формування санкцій проти РФ, які вводять Сполучені Штати.

"Волкер – це шафа з певними повноваженнями. А Сурков – тумбочка, яка повторює завчені фрази. Він нічого не може сказати. А якщо виявить на переговорах хоч якусь ініціативу, йому буде несолодко. Формально Москва не припиняє переговорного процесу. Вони вважають це якимось стримувальним фактором. Але, як ми бачимо, незважаючи ні на що, США продовжують розширювати санкції.

І формують їх зокрема завдяки звітам Волкера. До того ж, на мою думку, Росія тягне час до виборів в Україні. Подивіться, адже в нас усі проросійські сили в один голос твердять: мовляв, чинна влада неспроможна принести Україні мир, а от ми можемо! Москва робить на них ставку, тому жодних позитивних змін в Україні не допустить", – резюмував Чорновіл.

Джерело: Гордон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Війна та передова до кінця - то для бідних та "дурних": Як багаті та безсовісні "непридатні" прокладають собі шлях за кордон при потуранні можновладців, — ЗМІ (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 8:15

Цих мажорів не шукатимуть віськомативці. Журналістське розслідування вскрило один з наганебніших видів корупції в Україні під час війни. Чартер, Ferrari, Lamborghini, BMW, день народження на Ібіці, озеро Комо — це лише деякі зі складових однієї відпуст...

На базі колишнього угрупування прикриття кордону (УВ "Брянск", УВ "Курск" та УВ "Белгород") створюється угрупування військ (УВ) "Север" - Костянтин Машовець

вівторок, 16 квітень 2024, 8:05

1. Після формування на базі військ (сил) Західного воєнного округу (ЗВО) двох інших округів - Московського та Ленінградського (МВО та ЛВО) продовжується перегрупування військ колишнього ЗВО... На базі колишнього угрупування прикриття кордону (УВ "Брянс...