В Україні вперше продали нерухомість за криптовалюту

​У прес-службі Державного агентства з питань електронного уряду відзначили, що це стало першою в світі електронною трансатлантичною угодою з обміну нерухомості на криптовалюту Etherеum.

Як зауважують Патріоти України, власник квартири Марк Гінзбург проживає в Нью-Йорку, він продав квартиру в Києві через представника.

Власником криптовалюти виступила американська компанія Velton/Zegelman, платформою для угоди став стартап Propy в Кремнієвій долині.

Квартиру поміняли на суму в криптовалюті згідно з договором, уклавши смарт-контракт.

Зазначається, що продавець і покупець на платформі Propy завізували контрактний намір, на підставі якого криптовалюту перевели на депозит.

Після цього юристи підготували необхідні документи по угоді купівлі-продажу, замовили акти оцінки нерухомості, виписали доручення сторонам і провели нотаріальну угоду.

Після внесення до реєстру змін в праві власності з нього отримали виписку. Її, в свою чергу, завантажили в систему, завдяки чому був розблокований смарт-контракт і переведені гроші продавцю.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...