В знак протесту: У Туреччині газета вийшла з порожніми шпальтами

У суботу, 20 травня, порожній номер газети Sozcu вийшов під назвою "Спеціальний випуск за свободу преси" у якості протесту проти затримання своїх співробітників.

Иллюстрация из открытых источников.Відповідального за онлайн-версію видання Медіху Олгуна та кореспондента Sozcu в Ізмірі Гекмена Улу затримали 19 травня з різницею у кілька годин. Їх підозрюють у зв'язках із рухом проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації путчу 15 липня 2016 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Окрім того, Sozcu опублікувала в день путчу повідомлення про місце відпочинку президента Реджепа Таїпа Ердогана, який залишив готель Marmaris незадовго до того, як його атакували путчисти.

Як зазначає державне агентство Анадолу, видавець Бурак Акбай, який також мав би бути затриманий, перебуває за кордоном. Sozcu має наклад 270 тисяч екземплярів, що робить її третьою за розміром газетою у Туреччині.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...