Вчені назвали види спорту, які подовжують життя

​Фізіологи стверджують, що найбільш корисні для здоров'я ігри з ракеткою, а також плавання та катання на велосипеді.

Австралійські вчені з університету Сіднея опублікували результати своєї роботи в журналі British Journal of Sports Medicine, повідомляють Патріоти України.

Фізіологи мали на меті знайти зв’язок між видами спорту та тривалістю життя опитуваних. Всього в дослідженнях взяли участь близько 80 тисяч осіб, середній вік яких – понад 50 років.

Згідно з дослідженням, футбол, біг та важка атлетика не впливають ні на тривалість життя, ні на схильність до серйозних захворювань. Однак є й такі види спорту, які позитивно позначаються на здоров’ї та середній тривалості життя.

Зокрема, ігри з ракеткою знижують ймовірність передчасної смерті з будь-яких можливих причин на 47%. Наприклад, такі види спорту, як бадмінтон, теніс і сквош. У людей, які займають цими видами спорту, ризик померти від серцево-судинних захворювань зменшується на 56%.

Також корисними для здоров'я виявилися плавання, аеробіка і катання на велосипеді. Ці види спорту скорочують ризик передчасної смерті на 28%, 27% і 15% відповідно.


Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чеські політики зробили вже кілька заяв, що Україна має отримати таку ж підтримку Заходу, як і Ізраїль, - Голобуцький

вівторок, 16 квітень 2024, 12:40

"Чеські політики зробили вже кілька заяв, що Україна має отримати таку ж підтримку Заходу, як і Ізраїль під час удару Ірану. Міністр з європейських справ Чехії Мартін Дворжак висловив жаль, що повітряний простір України не захищається з тією самою енер...