Вчені розробляють пігулку, що замінить спорт

Цікаво, а пігулку, що замінить роботу чекати?

Фото: infokava.com

Розробкою такого засобу займаються відразу кілька дослідницьких груп. Одна з них – команда Джошуа Бачера (Joshua T. Butcher), з'ясувала, що придушення вироблення білка міостатина призводить до збільшення м'язової маси і поліпшення стану серця і нирок. Це було продемонстровано в експериментах на мишах, з подивом повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дослідники також з'ясували, що у огрядних людей вироблення міостатина посилене – саме тому, вважають вчені, тим, хто страждає зайвою вагою, складніше набирати м'язову масу. Загалом, дослідники не виключають, що збільшити м'язову масу, а також оздоровити серце, нирки і весь організм в цілому, допоміг би препарат, що впливає на експресію міостатина. Крім того, такий засіб згодився б і тим людям, які страждають від дефіциту м'язової маси, наприклад, пацієнтам з м'язовою дистрофією або онкологічними захворюваннями.

Вчені з Австралії також повідомили, що спорт в таблетках ближче, ніж ми думаємо. «Фізкультурну» таблетку, що підсилює процес спалювання жирів, вони випробували на мишах – у тварин активізувалися обмінні процеси і покращилася робота серцево-судинної системи. Вагу, однак, скинути вона не допомогла: тварини з прискореним метаболізмом їли більше, ніж зазвичай, що цілком очікувано.

Шон Макгі і його колеги планують випробувати ліки і на людях – вони можуть допомогти посилити спалювання жиру, а також допоможе тим людям, кому через проблеми з серцем протипоказані активні тренування.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...