Вчорашні героїзовані образи захисників легко трансформуються в народній свідомості у злочинців-негідників. Симпатії мас завжди мінливі - блогер

Переважна більшість людей, учасників активних обговорень і суперечок об'єктивно не знають і не можуть знати взагалі нічого про жодного з українських бійців, яких арештовують, судять і саджають протягом протягом останніх років.

Суд над Сергієм Колмогоровим. Ілюстрація:Україна Молода

"Більше двох сотень років тому під час тріумфу після чергової перемоги над ворогом тоді ще молодий генерал Наполеон Бонапарт, глянувши на заповнену радісним і галасливим натовпом міську площу, сухо промовив: "Народ з таким же поспіхом біг би навколо мене, якщо б мене повели на ешафот." Про це на сайті каналу 24 пише Володимир Шередега, передають Патріоти України, продовжуючи:

Молодий генерал вже тоді прекрасно розумівся в специфіці народу, як такого. І з того часу ніякий народ не змінився. Більше того, скоріш за все він не зміниться ніколи.

Симпатії мас завжди мінливі. І найбільш мінливими вони є щодо тих, кого ще вчора підносили до лику героїв, спасителів і святих.

Вчорашні героїзовані образи захисників, лицарів без страху і докори, легко трансформуються в народній свідомості у злочинців-негідників, яких треба вимагати поскоріше кинути у тюрму і за будь-якої можливості тримати там якомога довше.

Переважна більшість людей, учасників активних обговорень і суперечок об'єктивно не знають і не можуть знати взагалі нічого про жодного з українських бійців, яких арештовують, судять і саджають протягом протягом останніх років.

Значно менша частина володіє хоча б якоюсь більш-менш достовірною інформацією. Ще менше знають когось особисто. Одиниці володіють реальною картиною по конкретній справі.

Але кожен вважає своїм обов'язком висловитися з ентузіазмом по кожній конкретній справі, опираючись на чутки, вкиди, тексти й публікації незнайомих людей, прочитані кілька хвилин тому. Опираючись на офіційні позиції. Винести вирок чарівною фразою "участь в АТО не звільняє від відповідальності".

Шановні учасники бойових дій. Ви справді ще досі думаєте, що в разі чого, конкретно у вашому випадку все буде інакше, бо особисто ви чисті, чесні і все розкладеться по справедливості? Відчувши кров, по команді, народ з величезною старанністю розірве кожного.

В більшості своїй він буде кожного разу пританцьовувати навколо вашого шляху на ешафот точно з такою ж самовіддачею, з якою ще вчора він підносив вас до лику святих.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": Офіцер ЗСУ - про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 20:00

Офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зазначив, що наразі противник не використовує техніку, намагаючись просуватися малими групами, передають Патріоти України. "Наша бригада виконує завдання на ділянці Красного...

Не тільки залякування: Чому росіяни били по харківській телевежі

вівторок, 23 квітень 2024, 19:15

Удар по харківській телевежі мав, окрім практичного, ще й глибоке символічне значення. Росіяни таким чином продовжують кампанію психологічного тиску на жителів міста, зазначають Патріоти України. Окупанти намагалися вразити харківську телевізійну вежу ...