Великий плюс: МЗС призначив до Ради Європи одного з найкращих дипломатів України

Адже Страсбург разом з Брюсселем є головним осередком європейської політики, де приймаються зовнішньополітичні рішення ЄС.

Дмитро Кулеба. Фото: uapress.info.

"Вчора повідомили, що Дмитра Кулебу призначили постійним представником України при Раді Європи. Останні два роки переважна більшість публічних акцій вітчизняної дипломатії так чи інакше пов'язані з ним. Він є одним з найкращих спікерів вітчизняного МЗС. І, звичайно, не його, Дмитра Кулеби, проблема, що багато того, що він коментує для ЗМІ, пояснити неможливо", - написав Богдан Яременко на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Але обов'язок є обов'язок. При цьому достоїнства Дмитро ніде не втратив. Дмитро з посольською посадою впорається. І потенціал дозволяє (хоча робота ця для Дмитра нова, але в ній немає нічого, щоб було для нього захмарно складним), і виходу немає (Рада Європи в умовах і російської агресії, і недорозвиненої системи демократії та прав людини в Україні не те місце, де можна собі дозволити не впоратись).

Сподіваємось, що Дмитро Кулеба не лише впорається з новою посадою, але і збереже свою креативність, настрій на діалог з громадянським суспільством, бажання пізнавати, чути і розуміти нове. Все це в нього було, і все це допомагало йому не розтринькати авторитет в тяжкі часи для української зовнішньої політики.

Печалька з цим призначенням - з Дмитром, до місця його роботи, очевидно, буде змушена їхати і його дружина - Євгенія. Женя Кулеба стала для мене одним з уособлень позитивних змін, які принесла Революція Гідності. Женя разом з друзями і однодумцями своїми руками створили з захаращеного смітника в центрі Києва милий і красивий сквер. Сквер Героїв Небесної Сотні.

І не лише створила, але і безкомпромісно стала на його захист, коли забудовник вирішив вліпити на тому місці черговий непотрібний офісний центр. Очевидно, що місію Жені доведеться тепер ділити на багатьох. А Дмитра і Євгенію чекає нова, цікава і складна місія - стати своїми в Раді Європи. Своїми - і для місцевих небожителів, і для нас, громадянського суспільства України.

"Ну що вам сказати, друзі? Призначення Dmytro Kuleba представником України в Раді Європи заслуговує на святкування. Це великий плюс в карму нашої дипломатії. Рада Європи - це 47 держав, інтереси та цілі яких найвідчутніше впливають на нашу сьогоднішню історію. Спостерігаючи за роботою Дмитра в МЗС, переконана, що його розум, затятість, креативність та совість - це стратегічна інвестиція в міжнародну проактивність України. Ну в мене ще є й особиста зацікавленість як члена делегації в Парламентську Асамблею Ради Європи - в очікуванні цікавої співпраці", - додала на своїй сторінці у соцмережі нардеп Світлана Заліщук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...