"Веселые времена настали: ДБР возглавил кум Пашинского" - Береза

Нардеп припускає, що що після призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань можуть початися конфлікти між ДБР, НАБУ і НАЗК.

Роман Труба. Фото:Новинарня

Екс-прокурор і юрист Роман Труба, обраний сьогодні на посаду директора Державного бюро розслідувань (ДБР), є кумом народного депутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського. Про це заявив у Facebook позафракційний народний депутат Борислав Береза, інформують Патріоти України.

"Враховуючи, що народ вгадав, чий кум очолив ДБР, а з'ясували, що це кум Пашинського, то в мене виникло запитання. Хтось розуміє, яке тепер почнеться "рубилово" між НАБУ, НАЗК та ДБР? Веселі часи настали", – написав він.

Як відомо, Трубу обрали керівником ДБР сьогодні. Його кандидатуру підтримало дев'ятеро членів конкурсної комісії.

Тепер Кабінет Міністрів України має внести подання про призначення Труби на підпис президенту Петру Порошенку.

Закон про Державне бюро розслідувань було ухвалено Верховною Радою 12 листопада 2015 року, він є частиною так званого пакета безвізових законів. Президент України Петро Порошенко підписав його у січні 2016 року, 1 березня того самого року закон набув чинності.

Держбюро забере у Генпрокуратури функції досудового слідства.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...