У засноване на кошти Заходу антикорупційне відомство потрапила ворожа агентура: ​Труба визнав "злив" Портнову інформації ДБР

Раніше народний депутат Тетяна Чорновіл заявила, що соратник Януковича Андрій Портнов контролює директора ДБР Романа Трубу. А самого директора ДРБ неодноразово бачили в компанії екс-заступника АП Януковича

Роман Труба

Активісти партії «Європейська Солідарність» пікетували Державне бюро розслідувань з вимогою припинити ганебне і політично мотивоване переслідування волонтерів і добровольців на догоду проросійським і реваншистських сил. Про це повідомляє прес-служба партії, зазначають Патріоти України.

Вимоги активістів директору ДБР Роману Трубі передали народні депутати Микола Величкович і Тетяна Чорновіл, а також військовий волонтер Олексій Петров і блогер Сергій Місюра. Через кілька годин після розмови Роман Труба особисто оприлюднив офіційну заяву щодо акції «Європейської Солідарності», де підтвердив підозри, що з очолюваного ним відомства відбуваються витоку інформації.
Зокрема, Роман Труба повідомив: «Під час досудового розслідування стався витік інформації. Це неприпустимо для будь-якого правоохоронного органу, а тим більше для новоствореного. За даним фактом розпочато службову перевірку».
Дуже шкода, що директор ДБР не став конкретизувати, кому і хто «зливає» інформацію з його відомства. Тому що для цього, як то кажуть, є свої причини. Адже ЗМІ неодноразово повідомляли про те, що першим оприлюднив конфіденційні дані з Держбюро розслідувань соратник Януковича, екс-заступник глави Адміністрації президента Андрій Портнов. А самого Романа Трубу називають серед тих, хто на постійній основі контактує з зазначеною особою.
Тому «Європейська Солідарність» хоче запитати у директора ДБР: щодо кого конкретно розпочато службову перевірку за витік інформації з його відомства? І чи викликали на допит Андрія Портнова, який має свого «крота» в ДБР? Адже саме він оприлюднює «злиту» інформацію.
Крім того, партія «Європейська Солідарність» заявляє, що і надалі буде пікетувати будівлю ДБР з метою люстрації директора Романа Труби, який через політичну заангажованість скомпрометував себе на посаді і своїми діями загрожує національній безпеці країни.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...