Ветерани АТО отримають власне міністерство: Чиновницька годівниця чи місце вирішення проблем? (відео)

Політики ініціювали створення ще однієї бюрократичної установи, нібито заради допомоги, однак чому вони намагаються призначити очільником людину, проти якої протестують самі АТОшники?

Верховна Рада. Фото: ЗМІ

Депутати від блоку БПП запропонували створити профільне міністерство у справах ветеранів, оскільки сучасна система, на їхню думку, малоефективна, повідомляють Патріоти України з посиланням на 24 канал.

«Ветерани, які вимагали створити для них профільне міністерство, таки домоглися свого. 241 депутат проголосував "за" і доручив Кабміну його створити. Мета нібито благородна – допомогти солдатам, які повернулися з війни. Однак, як виявилося, автори – не ветерани. А політики, які хочуть заробити собі на цьому дивіденди.

Нардепи намагалися ухвалити звернення до кабміну про створення нового відомства. Його лобіює президентська фракція. Напередодні, навіть погрожували блокувати трибуну, якщо проект не набере необхідну кількість голосів. Мовляв, зараз ветеранами опікується декілька структур. Тож допомогу отримати складніше.

Кожного року виділяють суми на програми – це реабілітація, це протезування, це психологічна реабілітація, будівництво чи купівля житла, нинішні програми виконуються близько на 50-60%, – сказав народний депутат, Народний фронт Максим Бурбак.

Але є одне але. У профільному комітеті ідею підтримали, адже його очільник – автор та ініціатор міністерства ветеранів – Олександр Третьяков. Заступник – комітету Гліб Загорій. Їх пов'язують з фармацевтичною мафією, і саме вони намагалися перешкодити проведенню медичної експертизи відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

А ще Третьякова вважають один із головних спонсорів БПП, він очолює одну з найбільших неформальних груп у блоці. Тож важелі впливу на колег має.

Якщо Третьяков умовно вийде з коаліції, то він зрозуміло вийде не сам, а з колом наближених до себе депутатів – порядку двадцяти людей і це вже повністю розвалює усю структуру нинішньої влади, – розповів журналіст Роман Романюк.

З допомогою шантажу, Третьков намагається протиснути у кабмін ще одну свою людину, каже Роман Романюк. А саме - Володимира Манька. Якого ветеранська спільнота зі скандалом не впустила на посаду голови Державної служби у справах ветеранів. А якщо згадати, що саме Третьяков два роки тому ініціював створення Міністерства окупованих територій, стає зрозуміло для чого йому ця гра» - розповів журналіст каналу.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...