Від кого надійшло криваве "привітання"? Курдські терористи ніколи не атакували туристів у Стамбулі, - дипломат

У найбільшому місті Туреччини політичні теракти - не рідкість. Однак до цього дня їх мішенями були лише військові, поліція та жандарми.

Стамбул. Фото: ЖЖ.

Український дипломат, колишній генеральний консул України (з 2010-го по 2014 рік) у Стамбулі Богдан Яременко прокоментував вибух 12 січня в центрі столиці Туреччини в районі площі Султанахмет. На своїй сторінці в соцмережі Facebook він зазначив, що Стамбул уже звик до терактів і вибухів, передають Патріоти України.

"Офицеру безопасности генконсульства пришлось провести мне отдельную лекцию на тему, поскольку первый же взрыв после начала моей работы в Стамбуле произошел в первые дни после прибытия в Турцию. В моем восприятии ситуация значительно ухудшалась тем, что через пару дней в Стамбул должен был прибыть с визитом президент Украины.

Благодаря упомянутой лекции я узнал, что взрывы террористического характера происходят в Стамбуле 1-3 раза в месяц. Их интенсивность связана с событиями на востоке Турции курдские террористы каждый раз, когда на востоке страны гибнет их боец, практически на следующий же день проводят в Стамбуле акции возмездия. Объектами нападений традиционно становятся жандармы, полиция и вооруженные силы. И это без исключений", написав Яременко.

Дипломат зазначив, що за період його перебування в Стамбулі не було жодного випадку терористичних актів в районі площі Султанахмет. "Эта площадь или район, которая объединяет музей Собора Святой Софии и Голубую мечеть, определенно является наиболее желанным для туристов местом Стамбула. Собственно, это и есть туристический центр и сердце города, которые ежегодно посещают десятки миллионов туристов со всего мира.

Говоря о туризме, стоит отметить, что Стамбул оставался единственным городом или регионом Турции, посещаемость которого в результате сирийского кризиса и террористической активности не снизилась (в целом по Турции потери поступления от туризма составили в позапрошлом году 12-15%). Думаю, это и есть месседж террористов в Турции больше нет безопасных мест", резюмував Яременко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракетний удар по Одесі: Пораненого екс-"регіонала" Ківалова забрала швидка - ЗМІ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:27

В Одесі під час сьогоднішньої ракетної атаки поранено колишньго депутата Верховної Ради Сергія Ківалова За словами очевидців, літнього чоловіка забрала швидка с кровотечею, інформують Патріоти України. Як підтвердили УНІАН джерела у правоохоронних орга...

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...