Відійшла до Бога одна з найпопулярніших французьких письменниць XX сторіччя

​У французькому Версалі у віці 95 років пішла із життя Сімона Шанже, більш відома за псевдонімом Анн Голон.

Сімона Шанже - Анн Голон

Про це розповіла її донька Надін Голубінова, передають Патріоти України з посиланням на агенцію AFP.

За її словами, авторка серії книг про Анжеліку, померла ще у п’ятницю, 14 липня. Причиною смерті виявився перитоніт, з ускладненнями внаслідок якого вона боролося тривалий час, однак, незважаючи на це, була досить активною та брала участь у різноманітних заходах: до прикладу, провела автограф-сесію у квітні та дала своє останнє інтерв’ю у травні.

Анн Голон є відомою завдяки романам про авантюристку XVII століття Анжеліку, які були дуже популярними в колишньому СРСР. Загалом разом з чоловіком Всеволодом Голубіновим, який писав під псевдонімом Серж Голон, вона створила 13 романів. Перший, "Анжеліка – маркіза янголів", з’явився в 1957 році, а остання книга саги ("Анжеліка та Королівство Франції) побачила світ у 2009 році.

Романи про Анжеліку було перекладено на 30 мов і за мотивами цих творів було знято 6 фільмів ("Анжеліка – маркіза янголів" 1964-го і 2013 року, "Чудова Анжеліка", "Анжеліка та король", "Нестримна Анжеліка", "Анжеліка та султан"), в п'яти з них головну роль виконала французька актриса Мішель Мерсьє. В останній кінострічці, що вийшла на екрани в 2013 році, героїню зіграла Нора Арнезедер.

Щоправда сама Голон вважала, що екранізації та переклади викривляють і неправильно передають характер Анжеліки, яка "боролося у любові зі свободою".

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...