Відловити виродків: Та шантрапа, яка перетворювала Донбас на заповідник "русского міра", чкурнула до Києва - блогер

Не всі українці, які в моноетнічному середовищі зберігають свої традиції, мають належний рівень національної самосвідомості та резистентності до чужинських впливів.

Як перемогти "русский мир" в Україні. Ілюстрація:focus.ua

"У стрічку хтось кинув ролик із Кубанським Хором. Дивишся, як співають, то ніби наші люди. А там – хто зна... Поки співають – наші люди..." - пише на своїй сторінці у Facebook Софія Дніпровська, зазначають Патріоти України.

За моїми чисто суб'єктивними спостереженнями у тих сім'ях на Донбасі, де любили за столом співати українські пісні, рівень самосвідомості у потомства був вищим, ніж там, де цю традицію не підтримували. У нас у сім'ї співали.

І, в принципі, за совка ніхто не забороняв українцям збиратися і співати своїх пісень. Правда, представники нацменшин виразно крутили носом і всім своїм видом демонстрували, що «вот еті вот пєсні» – це смішний якийсь атавізм і анахронізм. Може, тому, що в НИХ таких пісень не було.

Власне, щоб зберегти свою ідентичність у тяжкі часи, не треба було робити щось такого аж надто героїчного. Просто не цуратися свого і не принижувати його перед російським. Так би й дотягнули до 91 року.

Але ж добра половина українців на Донбасі (та в інших поліетнічних регіонах) навіть на те не спромоглася. Як наслідок – кількість росіян та асимільованих перейшла у якість, що й уможливила гібридну окупацію Донбасу, і підвісила дамоклів меч війни над усім Сходом і Півднем.

Звичайно, не всі українці, які (в моноетнічному середовищі) зберігають свої традиції, мають належний рівень національної самосвідомості та резистентності до чужинських впливів. І не можуть культурні процеси обмежитися переспівуванням творів XVI-ХІХ ст.

Але якщо ви готові викинути творче надбання свого народу на смітник, значить, ви готові відрізати себе від свого коріння. А якщо ви втратите своє коріння, ви на своїй землі довго не задержитесь.

Насунуть орди і полчища (та, власне, вже насунули) – і винесуть вас за Дунай, чи за Урал. Та шантрапа, яка перетворювала Донбас на заповідник русского міра, змушена була покинути рідний край. Найбільш хитромудрі чкурнули до Києва, і в Західну Україну. Там іще не все поїв русскій мір. А як приб'ють і ці регіони русскоязичним патріотизмом, куди тікатимете? На Байкал, чи в Кримїх?

Так вас там потоплять, як цуценят, і постріляють, як собак...

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...

Альтернативою Українській державі на наших теренах є лише російська, - Валерій Пекар

неділя, 5 травень 2024, 0:15

"Хто цього не зрозумів на 11 році війни, той вже, напевно, не зрозуміє", - пише викладач Києво-Могилянської академії Валерій Пекар на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "Є два досить поширені на наших терен...