Відпочиваємо у космосі: Американці планують відкрити готель на навколоземній орбіті

Вартість 12 днів такого відпочинку складе 9,5 мільйона доларів.

Космічний готель "Aurora Station". Фото: nplus1.ru

Каліфорнійський стартап Orion Span оголосив про намір побудувати космічний готель під назвою Aurora Station, повідомляють Патріоти України з посиланням на nplus1.

Вартість 12-денного відпочинку на навколоземній орбіті складе 9,5 мільйона доларів. Космічний туризм - вкрай молода галузь, і єдиною космічною станцією, яка сьогодні приймає відвідувачів, є МКС. За 12 днів перебування в російському сегменті орбітального комплексу туристам необхідно заплатити близько 40 мільйонів доларів (проте точна цифра не розголошується). Проте, МКС використовується в першу чергу для дослідницької діяльності, тому потокові екскурсії на неї не передбачені.

На конференції Space 2.0, яка пройшла 5 квітня, стартап Orion Span розповів про проект створення Одномодульні космічної станції, яка буде запущена на орбіту в 2021 році. Її довжина складе всього 13,3 метра, а ширина - 4,3 метра, що набагато менше 109-метрової МКС. Aurora Station буде використовуватися як космічний готель, в якому зможе розміститися до 6 чоловік - четверо пасажирів і два члени екіпажу. В ціну, яку заплатять туристи за космічну подорож, входить не тільки перебування на навколоземній орбіті, а й тримісячна підготовча програма, а також транспортування до готелю і назад. У найближчому майбутньому стартап відкриє бронювання квитків за 80 тисяч доларів.

Очікується, що перші гості відвідають Aurora Station вже в 2022 році. Поки що неясно, як саме буде реалізований проект. Його приблизна вартість оцінюється в десятки мільйонів доларів, але виконавчий директор Orion Span Френк Бангер (Frank Bunger) заявляє, що будівництво станції обійдеться дешевше, ніж створення багатьох супутників. Він також говорить про можливе партнерство з компаніями SpaceX і Blue Origin. На даний момент представники компанії мають намір збирати Aurora Station на підприємстві в Х'юстоні, США, однак сам комплекс ще не готовий, його будівництво завершиться через 6-9 місяців. Космічний готель почне приймати перших туристів в 2022 році.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...

Через антивоєнний значок: У Росії "герой СВО" погрожував застрелити перехожого (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 13:43

Російські воєнні злочинці, які повертаються додому з війни проти України, продовжують тероризувати вже власних співгромадян. Так, у місті Іваново один із так званих «героїв СВО» влаштував місцевому жителю справжній допит під дулом пістолета, погрожуючи...