Війна на землі та в головах: "На паркані подвір'я великими літерами написано "Порошенко - пид*р", - журналістка про існування цивільних на лінії фронту

Лінія фронту в головах місцевих людей не йде вздовж окопів. В них вона закопана глибоко в підсвідомості.

Рита. Фото:Facebook"Невигадані історії. Це Рита. Вона любить гратися розірваними мінами, які мама приносить з городу біля їхньої хати." Про це пише у своєму Facebook Мар'яна П'єцух, передають Патріоти України, продовжуючи:

Рита з мамою живе в Зайцево, тієї частини, яку контролює "ДНР". Іншу частину Зайцево контролює українська армія.

Рита з мамою живе прямісінько на полі бою. Їхня хата за 200 метрів від позицій української армії.

Її мама не любить українську армію. Бо з її боку прилітають міни. Але мама Рити вперто не їде з своєї хати, ризикуючи життям Рити.

Мама не їде, бо їй знайомі розповіли історію, як в полон взяли українського солдата. І в нього, як запевнили знайомі мами Рити, виявили папір з мокрою печаткою, де було написано, що тому солдату відійте частина землі в Зайцево і два "работника" (читай - раба).

- Фиг они нас отсюда выживут, - каже мама Рити.

По іншу сторону окопів, за кількасот метрів від Рити в тій частині Зайцево, яку контролює українська армія, до 9-го березня цього року жила сім'я з трьома малими дітьми. Лише за три роки життя на лінії обстрілу ця сім'я наважилися на евакуацію, після того, як їхню хату обстріляли.

- Все, больше этой улици, на которой мы живем, не будет. Они терпели, потому что там жили дети, - сказав приречено батько трьох дітей при евакуації. Його з дітьми вивезли в підконтрольний Україні Бахмут.

Три роки сім'я не їхала, бо тілами своїх дітей оберігала власну вулицю.

"Они", на думку батька, який жив на підконтрольній Україні частині Зайцево - це не бойовики. На паркані його подвір'я великими літерами фарбою було написано "Порошенко - пид*р".

Висновок? Лінія фронту в головах місцевих людей не йде вздовж окопів.

В них вона закопана глибоко в підсвідомості. Їх вже не змінити, але треба рятувати уми дітей, Інакше Україну чекає складне конфлікте мабутнє. Діти і внуки будуть сперечатися між собою, хто стріляв і з якою метою, як зараз наше покоління сперечається про УПА, червону армію та ціну перемоги в Другій світовій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...