Військова істерія РФ наприкінці серпня поточного року закінчилась пшиком, - Піонтковський

Все затівалось для того, аби налякати європейських партнерів і досягти цілком конкретної мети – ввіпхнути окуповані частини Донбасу до складу України на умовах Кремля.

Андрій Піонтковський. Фото: espreso.tv.

Відомий російський політолог Андрій Піонтковський прокоментував найближчі плани Кремля у зовнішній політиці. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на портал "Каспаров.ру".

Так, коментуючи питання про можливість нових військових авантюр Кремля, політолог заявив, що вторгнення в Балтію, як би того не хотів Путін, після декларації варшавського саміту Північноатлантичного альянсу вже неможливе. Так же само, масштабна ескалація в Україні також виключається. За словами Піонтковського, військова істерія наприкінці серпня поточного року, яка включала в себе провокації, військові навчання та зовнішньополітичні погрози, закінчилась пшиком. А все затівалось для того, аби налякати європейських партнерів і досягти цілком конкретної мети – ввіпхнути окуповані частини Донбасу до складу України на умовах Кремля.

Тим не менш, Путін розуміє, що військова операція в Україні для нього закінчиться крахом. Тому повертає свій погляд на інші регіони – наприклад, у Грузії імовірно до влади знову прийде партія Саакашвілі, що не може не хвилювати Москву. Також залишається болючою точкою Сирія, бомбардувати мирні міста якої, за словами російського національного лідера, «дешевше, ніж проводити навчання» - підсумував політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Новий фронт: Китай і Росія спільно працюють над вторгнення на Тайвань

субота, 11 травень 2024, 3:25

Директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс у Конгресі заявила, що американська розвідка фіксує активізацію співпраці Китаю і Росії по "тайванському питанню". Крім того, Гейнс додала, що оцінки розвідки вказують на зростання співпраці у політичном...

"Все більше відчуття, що кроти в Києві домовилися з ворогом, щоб сфальсифікувати звинувачення проти Романа Червінського", - Тарас Чорновіл

субота, 11 травень 2024, 0:35

"У Кропивницькому Роман Червінський на чітких матеріалах справи доводить явні факти її фальсифікації слідчими й прокуратурою, результати тиску на свідків і потерпілих та інші дикі злочини проти права й правосуддя", - пише політолог Тарас Чорновіл на св...