"Він "любить Україну", але по-своєму": Журналіст розповів про особливості світогляду Путіна (відео)

На думку Путіна, у сучасній Росії є повне і монопольне право на визначення долі пострадянських республік.

Путін впевнений, що може сам визначати долю України. Ілюстрація: ЖЖ.

Президент Російської Федерації Володимир Путін "любить" Україну, але радянську. Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив журналіст Павло Казарін, передають Патріоти України.

За його словами, глава Кремля щиро вважає, що в світі діє право сили, а не право як таке, юридична категорія. "У рамках своєї свідомості він (Путін, - ред.) любить Україну, просто він любить Україну радянську, УРСР, таку "Малоросію", у якій пісні протяжні, буква "г" фрикативна, застілля пишні, танці цікаві. Але він не сприймає її як якусь окрему державу, яка має право визначати своє майбутнє, тому що Володимир Путін мислить в рамках того, що є світова президія, яка визначає сфери впливу і контролює їх", - сказав Казарін.

Він уточнив, що Путін - це в принципі людина з Радянського Союзу, дуже аналогова людина. Так, президент РФ сам зізнавався в інтерв'ю, що не користується інтернетом, інформацію про те, що відбувається в країні і за кордоном, йому готує або прес-служба, або співробітники Федеральної служби безпеки, або адміністрація президента, а, швидше за все, і ті, і ті.

"У цьому сенсі Володимир Путін щиро є носієм радянських догм. Наприклад, він говорив, що інтернет виник як проект ЦРУ, так і розвивається. Володимир Путін щиро сприймає серіал "Картковий будиночок" як практичне керівництво про те, як існує американська політика (про це писав Михайло Зигарь в своїй книзі "Вся кремлівська рать"), і він дивиться серіал "Картковий будиночок" як документальний серіал", - додав журналіст.

Крім того, на думку Путіна, у сучасній Росії є повне і монопольне право на визначення долі пострадянських республік. "У цьому сенсі йому Україна, безумовно, представляється як якась територія, яка повинна бути підконтрольна Москві. Або вона буде такою собі Білоруссю, або, якщо вона не буде Білоруссю, значить, вона буде буфером. Я думаю, в його картині світу подібне сприйняття реальності є нормативним", - підсумував Казарін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Не тільки дефіцит боєприпасів: Полковник запасу назвав найбільшу проблему оборонних ліній ЗСУ на фронті

середа, 17 квітень 2024, 0:30

Головною проблемою оборонних ліній ЗСУ є не стільки дефіцит боєприпасів і зброї, як відсутність бійців. Про це сказав полковник запасу та колишній командувач аеромобільних військ України Іван Якубець в ефірі "Київ 24", передають Патріоти України. "Ми з...

Європейське майбутнє України можливе в концепції територіально "великої Болгарії" – сидіти, як миша, під європейським "фінансовим віником", - Олексій Кущ

середа, 17 квітень 2024, 0:15

"Якої Європи ми прагнемо – історичної чи реальної? Багато хто в Україні шукає "Європу, яку колись втратили" і якої більше не існує", - пише економіст Олексій Кущ на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "Одні ...