"Він марив небом, яке врешті-решт забрало його назавжди": Волонтер про Героя 92-ї бригади, котрого завтра проводжатимуть в останню путь

Цей хлопець уособлював в собі світлий образ українського воїна. Добрий, щирий, розумний, з великим серцем і чистими очима, пише волонтер про загиблого Сергія, котрий мріяв стати льотчиком.

Фото: "Цензор"Завтра відбудеться прощання з воїном Сергієм Аліфіренко, загиблим на Донбасі. Сергію було 24 роки. Він служив старшиною 5-ї роти 2-го мехбата 92-ї окремої механізованої бригади в званні молодшого сержанта. Про це в своєму блозі на Цензор.НЕТ пише волонтер Ян Осока, повідомляють Патріоти України.

"Висота 200. Висота 800. Висота 1500. Під крилами українські пейзажі, під крилами степи і ліси, під крилами стигла пшениця і блакитні вени річок. Крізь хмари, крізь білі краплі туману в кристально - бірюзовій глибині неба. Він дуже хотів стати льотчиком і бути за штурвалом бойової машини, на хвості якої красувався б український герб. Сергій Олександрович Аліфіренко народився 30.06.1992 року в селі Моначинівка Куп'янського району Харківської області. у 2010 році закінчив вище професійне училище №34 за спеціальністю "кухар - кондитер". Далі був покликаний на строкову службу, яку проходив в сороковій бригаді тактичної авіації, служив на аеродромі у взводі охорони. Ймовірно, там він і полюбив цю справу всією душею, прикипів серцем до потужних і витончених металевих красенів, які розсікають повітря. В цьому році підписав контракт і навесні прибув в розташування свого бойового підрозділу", - розповів він.

"Молодший сержант, старшина 5-ї роти 2-го мехбата 92-ї окремої механізованої бригади. Дуже ввічлива і вихована людина, стриманий і виважений боєць і командир, ставився з повагою до своїх підлеглих і старших за віком чоловіків. Кожен день знаходив вільну хвилину, щоб поговорити по телефону зі своїм паралізованим батьком, якого дуже поважав і любив. Сергій бачив продовження свого життєвого шляху тільки через військову кар'єру, після війни хотів здавати вступні іспити до Харківського університету повітряних сил імені Івана Кожедуба. Все б так і сталося, якщо б не війна. Загинув 26 жовтня близько 21.00 в районі міста Мар'їнка Донецької області в результаті осколкового ураження при обстрілі наших позицій з АГС. Помер по дорозі в лікарню", - додав Осока.

Поховають Сергія Аліфіренко завтра, 29 жовтня, в Куп'янську.

"Цей хлопець уособлював в собі світлий образ українського воїна. Добрий, щирий, розумний, з великим серцем і чистими очима. Йому дуже підійшов би позивний "Сокіл", тому що він марив небом, яке врешті-решт забрало його назавжди", - резюмував волонтер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...