"Він на весь світ сказав, що РФ є прямим агресором у війні на сході України" - Мирослав Гай про те, як Росія могла вчинити з ГРУшником Єрофєєвим

РФ ніколи, як сам Путін казав, як нащадок радянської імперії не рахувалась із життями особового складу і людей. Тому вони можуть утримувати людей тільки обманом, пропагандою і залякуванням. Це для них єдиний інструмент для роботи з особовим складом.

Мирослав Гай. Фото:YouTube

Росія, як наступник радянської імперії, ніколи не зважала на життя людей, проте невідомо, що сталося з військовослужбовцем ГРУ Росії Євгеном Єрофєєвим, якого в травні 2016 року обміняли на народного депутата Верховної Ради Надію Савченко. Про це, коментуючи інформацію про вбивство Єрофєєва, в блозі на Обозревателе написав ветеран війни на Донбасі, офіцер запасу 95 омбр ЗСУ, керівник благодійного фонду "Mir & Co" Мирослав Гай, передають Патріоти України.

"Ми не знаємо достеменно, вбили бійця ГРУ Єрофєєва чи ні. Це перше. Його адвокат вже особисто заперечила цей факт і сказала, що вона з ним розмовляла. Я думаю, що нам менше потрібно звертати увагу на такі речі. Єдине, що ми можемо зі слів полоненого росіянина Агеєва для себе зрозуміти – це те, що співробітники ГРУ, військовослужбовці залякані.

Їх спеціально залякують історіями про вбитих або покараних зрадників. Навіть коли мама Агеєва намагалась його заспокоїти і сказати, що можливо він помиляється, він все одно вперто продовжував говорити: "Ні, нам відомо, так говорять".

Це означає, що такі слухи безпосередньо курсують між самими військовослужбовцями Головного розвідувального управління Російської Федерації серед особового складу.

Сама манера залякування - "ми вас вб’єм, якщо щось не так зробите, не так скажете" - це абсолютно типова поведінка для спецслужб Російської Федерації.

Цивілізований світ вже давно радить своїм військовим, які потрапили в полон, розповідати все, що вони знають, і робити будь-що заради спасіння свого власного життя. Зазвичай є норматив протриматись близько 12 годин. За цей час військові встигають змінити всі паролі, дислокації своїх підрозділів.

Російська Федерація ніколи, як сам Путін казав, як нащадок радянської імперії ніколи не рахувалась із життями особового складу і людей. Тому вони можуть утримувати людей тільки обманом, пропагандою і залякуванням. Це для них єдиний інструмент для роботи з особовим складом.

Чому жоден журналіст не зняв сюжет про ГРУшників?

Тому що зараз в Російській Федерації щодня відбуваються напади на опозиційних журналістів, на журналістів, які проводять незалежні розслідування, їм погрожують. Це стосується, наприклад, і журналістів незалежної газети, яка проводила розслідування щодо таємних вбивств у Чечні. Це і невеликий терористичний акт щодо журналіста Латиніної, коли її будинок забризкали невідомою рідиною за те, що вона робить огляди, зокрема цієї війни і невеселого положення Російської Федерації. Це і відмова публікувати в РБК статтю відомого російського журналіста щодо таємних тюрем ФСБ.

Тобто у них зараз йде дуже потужна атака на незалежних журналістів, незалежні ЗМІ. Фактично інформаційне поле Російської Федерації зачищено. Для того, щоб робити таке розслідування, потрібно мати час, наснагу, хоробрість і, головне, ресурс.

Можливо після цієї заяви Агеєва якийсь сюжет і знімуть. Якщо ні, то для нас це буде вірогідністю того, що він дійсно був убитий.

Але після такої кількості смертей, які стались в Російській Федерації за останні роки, - а це і журналісти, і політики, і вбивства і замахи на вбивство, зокрема в Україні, Вороненкова, Шеремета і так далі. Журналістів, які мали протилежну від кремлівської позицію, які втекли в Україну, попросили політичного притулку - всіх їх Росія записала в зрадники і понищила в тому чи іншому вигляді.

Що вона могла зробити з ГРУшником, який почав здавати своїх, відкрився і на весь світ сказав, що Російська Федерація є прямим агресором у війні, яка відбувається на сході України? Тому подивимось.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...

Бійці ССО показали, як HIMARS знищив російську САУ "Гіацинт" (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 6:15

Росіяни встигли зробити лиш кілька пострілів з цієї гармати, перед тим, як українці ліквідували ворожу САУ. Українські захисники виявили ворожу гармату Гіацинт на окупованій частині півдня країни та завдали по ній удару з комплексу HIMARS. Про це повід...