Візит в Вашингтон: Що треба знати про першу зустріч Порошенка і Трампа, - Огризко

Те, що зустріч Трампа із Порошенком відбудеться до зустрічі з Путіним, — це не принциповий, але важливий момент, бо це означатиме, що Путін не зможе навіяти Трампу того, чого насправді немає.

В.Огризко. Фото: dt.ua.

Зараз складається дуже позитивна атмосфера довкола майбутньої зустрічі Петра Порошенка і Дональда Трампа, тому що для всіх стає дедалі очевиднішим, що Росія відносно всіх цивілізованих країн (не тільки США, але й європейських країн) веде політику, спрямовану на те, щоб посварити ці країни між собою, щоб не було ні європейської, ні трансатлантичної солідарності. Таку думку висловив Володимир Огризко, керівник Центру дослідження Росії, екс-міністр закордонних справ України, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Сьогодні це стає очевидним навіть для тих, хто в Америці не хотів вирити, що Росія втручалася у виборчий процес під час президентських перегонів у США. І це залишає Трампу дуже мало можливостей для маневру під час зовнішньополітичних кроків.

Водночас нам це дає шанс скористатися ситуацією максимально позитивно для себе. Тому підготовка і проведення цієї зустрічі матимуть дуже серйозний не лише українсько-американський контекст, але й міжнародний резонанс.

Адже всі розуміють, що на цих переговорах стоятиме тема агресії Росії. Те, що зустріч Трампа із Порошенком відбудеться до зустрічі з Путіним, — це не принциповий, але важливий момент, бо це означатиме, що Путін не зможе навіяти Трампу того, чого насправді немає.

Не зможе наговорити йому про речі, які є далекими від реальності, але на які Трамп міг би, в силу певних своїх особистісних речей, відреагувати. В цьому контексті отримання ним інформації «з перших рук» є справді важливим моментом.

Те, що зустріч Трампа із Порошенком відбудеться до зустрічі з Путіним, — це не принциповий, але важливий момент, бо це означатиме, що Путін не зможе навіяти Трампу того, чого насправді немає.

Я думаю, що від візиту Порошенка до США можна очікувати певного позитиву. Особливо зараз, у контексті візиту Парубія до США і тих позитивних повідомлень, які ми чуємо після цього візиту.

Йдеться про намір американських парламентарів посилити санкції проти Росії, причому у такій формі, щоб Трамп не мав можливості без їхньої згоди їх скасовувати. Йдеться і про доволі жорстку реакцію Макрона та Меркель на те, що робить Путін. Тож контекст для України — максимально позитивний.

Тому, якщо до Трампа вдасться донести максимально чітко і ясно інформацію про те, що відбувається на сході України, що відбувалося і зараз діється у Криму, йому буде важко не реагувати на це позитивно і в інтересах України.

Тож, на мій погляд, ми можемо, щонайменше, очікувати підтвердження санкцій та їх продовження, в більш позитивному варіанті — їхнього розширення, а в ще кращому варіанті — переходу від слів про конкретну військову допомогу до справи, тобто ми можемо нарешті отримати від США зброю, яка нам зараз конче необхідна і для захисту від російської агресії, і для стримування Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 березня. Що треба зробити у день Дарини Брудної, щоб зберегти любов і вірність в родині

вівторок, 19 березень 2024, 7:05

19 березня за новим стилем (1 квітня - за старим) - день пам'яті святих мучеників Хрисанфа і Дарії III століття, які жили в стародавньому Римі. Хрисанф походив із багатої і знатної сім'ї язичників. Батьки дали йому гарну освіту, сам він дуже любив чита...

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...