Вода каміння точить: Один з найвпливовіших штатів США визнав Голодомор геноцидом українців

Асамблея штату Нью-Йорк прийняли резолюцію до 85-х роковин Голодомору 1932–1933 років в Україні.

У 2015 році у Вашингтоні встановили пам'ятник жертвам Голодомору.  Фото: president.gov.ua

Американський штат Нью-Йорк визнав Голодомор в Україні в 1932–1933 роках геноцидом українського народу, повідомляють Патріоти України. Інформацію про це на своїй сторінці у Facebook розмістила прес-служба посольства України у США.

"Сенат і асамблея штату Нью-Йорк прийняли спільну резолюцію до 85-х роковин Голодомору 1932–1933 років в Україні, яка визнає цю трагедію геноцидом українського народу", – ідеться у повідомленні.

На сьогодні Голодомор в Україні визнано геноцидом уже в дев'яти штатах США: Вашингтоні, Вісконсині, Іллінойсі, Массачусетсі, Мічигані, Нью-Джерсі, Нью-Йорку, Орегоні та Пенсильванії, нагадали у посольстві.

В Україні Голодомор 1932–1933 років розцінюється як акт геноциду українського народу, здійснений урядом СРСР шляхом організації штучного масового голоду, який призвів до багатомільйонних людських жертв у сільській місцевості на території Української РСР.

За словами голови Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, 81% українців вважає Голодомор геноцидом.

Геноцидом XX століття Голодомор уже визнали Австралія, Ватикан, Грузія, Еквадор, Естонія, Канада, Колумбія, Латвія, Литва, Мексика, Парагвай, Перу, Польща, Португалія, Угорщина та США.

У 2015 році у Вашингтоні встановили пам'ятник жертвам Голодомору.

7 грудня 2016 року Верховна Рада України звернулася до демократичних держав із проханням визнати Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу.

7 листопада 2017 року у Палаті представників Конгресу США представили проект резолюції, приурочений до 85-ї річниці Голодомору в Україні. Її відзначатимуть 26 листопада 2018 року.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...