Волонтер шокував відвертою заявою, звинувативши Міноборони у брехні, а бійців у контрабанді

Деякі бійці 3-го батальйону 54-ої бригади безпосередньо брали усчасть у створенні ледь не рекордного за масштабами та нахабством контрабандного руху товарів, пише Шовкошитний.

Новолуганське. Фото: LB.ua

Волонтер Родіон Шовкошитний звинуватив 54-ту бригаду в нахабній контрабанді. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук", цитуючи Родіона:

"Поясню про Новолуганське, бо те, що написало в офіційному прес-релізі Міністерство оборони - відбірна чуш. За всіма документами АТЦ, Новолуганське значилося територією, яку контролюють сили АТО. Не сірою зоною, якою воно було по факту більше року, а нашою територією. На справді ж, Новолуганське до вчорашнього дня було територією між нульовими блок-постами ЗСУ та сепарів. (ілюстрація тут). Редакція 415 наказу (тимчасового порядку), який і регулює весь рух товарів в зоні проведення АТО, виписана таким чином, що будь-який підприємець може завозити будь-який вантаж в будь-який прифронтовий населений пункт, який контролює Україна.

Тобто, в цьому селищі було штучно створено "дірку", таку ситуацію, за якою каравани - а це по найскромнішим підрахункам 150 вантажів на день - заходили в село цілком легально. В самому ж селі не було жодного блок-поста, тож далі вантажівки безперешкодно або перевантажувалися, або напряму шли в Горловку. Це і є атошний кантрабас за сприяння АТЦ. В таку діру попхалися безліч контрнабандистів з сусідніх районів, купа азербайджанців, місцеві мешканці, типу переселенці, контролювали і забезпечували прохід різні ротації київських УСБУ, "Гоцмани" (Дніро-1), "Тумани" (54 брг), опера "фантому" (дфсу) і т.д.

Що сталося вчора.
Вчора в Новолуганку, яка за бумагами була під контролем ЗСУ...зайшли ЗСУ. Її не захоплювали, не штурмували, не брали. В неї нарешті зайшли, поставили блок-пости, яких там не було, розмістилися. Все. Тому тут не може бути жодних претензій від ОБСЕ чи ще когось. Наказ на вхід батальона в село був відданий в тому числі через те, що 3 бат 54 брг дозволив, а деякі якого бійці безпосередньо брали усчасть у створенні ледь не рекордного за масштабами та нахабством контрабандного руху товарів.

Що тепер буде з контрабандними караванами.
Тепер м'яч на половині поля "Донбаса". Це час вибробування мідними трубами. Каравани як і раніше мають легальне право на в"їзд до Новолуганки, за умови наявності необхідних документів. Фіскалам тепер доведеться перевірити всіх підприємців села. Там можно суттєво штрафами по 164 ст наповнити бюджет, ну або свій карман. А от пройти наш "нуль", який тепер на виїзді з села в сторону Гольми - ось де тепер головна проблема, яку і будуть намагатися вирішити контрабандисти. До керівництва батальону "Донбас" ходитимуть (якщо вже не пішли) і пропонуватимуть величезні суми. Якщо хлопці займуть принцопову позицію і відмовлять - отримують обстріли позицій і локальну війну з сепарами. Якщо знайдуть привід стати гімном в країні, в якій жопа - буде тихо і мирно.

Тому, коли прес-служба МО повідомляє, що нарешті тепер зможе нагодувати місцевих мешканців, ледь не кожен з яких здавав свій двір в оренду під відстійник, що батальон зайшов на прохання цих самих мешканців, які челноками перетягували з села товар на Горловку - вона або бреше, або не володіє ситуацією (що ще гірше, насправді). Зараз місцеві незадоволені, бо безперешкодний рух на Горловку тепер неможливий. Раніше вони ненавиділи лише фіскалів з переїзду, тепер головна перепона - блок-пост на виїзді з села. Переважна більшість мешканців Новолуганки налаштована не за Україну (так часто буває в прифронтових селах, які контролюються ЗСУ).

Власне, от і все".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...

Росіяни використовують на фронті до 60−70 тис. снарядів на добу - джерело

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:15

Представник Генштабу ЗСУ на умовах анонімності розповів, що зараз окупанти ведуть артилерійський вогонь у 5−6 разів інтенсивніше, ніж їм відповідають українці. Про це NV розповіло джерело у Генштабі ЗСУ, передають Патріоти України. Окупаційне угрупуван...