"Вони тебе вичислюють і вбивають твоїх родичів": Хто і як нищить українських дітей через інтернет (відео)

Інтернет вбиває українських підлітків. У ті хвилини, коли батьки нічого не підозрюють, їх дитина може копирсатися в соцмережі та обирати квести в так званих групах смерті. Небезпечна гра вже вбила сотні дітей.

Групи смерті «Синій кит»

У поліції переконують: гра, що доводить підлітків до самогубства, це не вигадки. Небезпечні психологічні забави можна знайти в так званих групах смерті: «Синій кит», «Тихий дім» «Розбуди мене о 4.20». Назви можуть бути різні, фінал – завжди один.

«Я навіть не думала, що це може закінчитися такими проблемам. Боюся, щоб не дізналися батьки», - розповідає школярка Оксана, яка не показує свого обличчя.

Батьки досі не знають, що вона – одна з колишніх учасниць небезпечної гри «Синій кит». Чим можуть закінчитися креативні квести, Оксана зрозуміла не одразу.

«Мені прийшло завдання написати листа. Я не встигла цього зробити. Пройшов певний час і мою сторінку було заблоковано», - розповіла дівчина.

Вона не пройшла першого завдання. Тепер Оксана розуміє: їй тоді поталанило. Бо інша школярка після наступного квесту опинилася в лікарні.

«До нас зателефонували з лікарні. Про те, що в них знаходиться дівчина, на руці якої є напис «Синій кит», - розповіла співробітниця Головного управління поліції Івано-Франківщини Алла Бойчук.

Напис на руці 13-річної дитини був вирізаний лезом. Дівчинка – із заможної сім'ї, навчається в елітній школі, відмінниця та активістка. Але після загадкової гри їй потрібна допомога психологів.

«Протягом 50 днів доводять дитину до такого стану, що якщо їй поставлять завдання – сьогодні ти вистрибнеш з 8 поверху – вона готова це буде зробити», - каже Алла Бойчук.

Смертельна гра прийшла в Україну з Росії. Півроку тому кіберполіцейські зафіксували першого учасника небезпечної групи. А нині їх – сотні, як і самих спільнот.

Тільки на Прикарпатті вже відомо про два трагічні випадки через небезпечну гру. В Росії «Синій Кит» убив уже понад 130 дітей.

«Підбирають потенційного потерпілого ,і з ним професійно працюють. Це відбувається у вигляді квестів, під час етапів якого вивчають особу учасника, його слабі сторони, мотивації. Якщо ми говоримо про групи смерті, то працюють професійні психологи», - позповів керівник управління кіберполіції Івано-Франківщини Іван Канюс.

Зіскочити з групи смерті можна: треба заблокувати свою сторінку чи поскаржитися на спільноту адміністраторам соціальної мережі. Щоправда, таких випадків поки зафіксовано обмаль. Чому діти бояться скаржитися? Знає чи не кожен школяр.«Вони тебе вичислюють і вбивають твоїх родичів», - розповідають Артур і Роман.

«Для того, щоб отримати перше реальне завдання, треба надати реальну адресу, куди звичайним листом прийде завдання. І в подальшому, коли учасник хоче відмовитись від участі в квесті, йому починають погрожувати, знаючи, де він живе», - каже Іван Канюс.

Психологи б'ють на сполох. Адже більшість учасників, які постраждали від гри, з благополучних сімей. Вони мали практично все. Але дітям бракувало основного – батьківського спілкування.

«Якщо дитині багато купують всього, задовольняють всі її капризи, але не задовольняють основного – доброго батьківського, людського, люблячого спілкування – то такі діти в групі ризику», - пояснює психолог Наталя Чаплинська.

Деяких адміністраторів небезпечних груп кіберполіцейські вже вирахували. Але затримати їх майже нереально, бо жорстокі зловмисники працюють за межами України.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...