Все "складається": Стало відомо прізвище наступника Шокіна

Головним претендентом на цю посаду є Юрій Луценко, незважаючи на те, що він не відповідає кваліфікаційним вимогам для цієї посади навіть тому, що не має юридичної освіти.

Юрій Луценко. Фото:112.ua

Надійшло повідомлення, що в Адміністрації президента нарешті отримали клопотання про відставку від генерального прокурора Віктора Шокіна. Про це пише шеф-редактор Обозревателя Орест Сохар, інформують Патріоти України.

Вже й готова кандидатура наступника Шокіна. Спершу Банкова пропонувала цю посаду "Народному фронту" - в пакеті "вкусняшек" в обмін на відставку Арсенія Яценюка з посади прем'єра (мовляв, якщо у вашого лідера манія переслідування, то хай вже краще своїх боїться, ніж чужих).

Саме тому Віктору Шокіну було рекомендовано забратися геть якраз у день звіту уряду, бо його посада знадобилася в ході калібрування міжкоаліційних взаємин.

Та щось "Народний фронт" не дуже повівся, і тепер головним претендентом на цю посаду є Юрій Луценко. Юрій Віталійович не здатен вже приховувати, що "був би хорошим генеральним", а його посаду керівника фракції Петро Порошенко давно хотів би віддати новій політичній зірці Сергію Березенку. Все складається...

Правда, Заходу, який так занепокоєний рівнем корупції в нашій країні, буде важко пояснити, чому слідом за незалежними і гіперкваліфікованими фахівцями Яремою та Шокіним в ГПУ прийде антикорупціонер ще вищої проби. І чому найближчий соратник президента зупинить тренд перетворення ГПУ в репресивний додаток до БПП.

Елементарне занурення в Інтернет дозволяє дійти висновку, що Юрій Віталійович не відповідає кваліфікаційним вимогам для цієї посади. Він навіть не може бути простим прокурором, бо не має юридичної освіти. А прокурором ГПУ (навіть не генеральним) може стати лише громадянин України, який має стаж роботи на посаді прокурора не менше 5 років. Свого часу прокурорське лобі записало ці кваліфікаційні вимоги, аби їм не скидали політичних десантників у ГПУ.

Але не та тепер Генеральна прокуратура - значна частина її повноважень буде передана НАБУ та іншим силовим відомствам, тому ВР й інші учасники коаліційного процесу перерозподілу портфелів можуть погодитися на ще одне, дивне, з точки зору суспільства, призначення, навіть задля цього внесуть зміни до закону про прокуратуру. Або заб'ють на нього, що в нашому демократичному суспільстві ще простіше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...