Все залежить від бажання керівництва країни. Україна вже "дозріла" до "хорватського" сценарію на Донбасі - Снєгирьов (відео)

Київ може вирішити цю проблему в кілька етапів. Крім економічної блокади ОРДЛО потрібно визнати ці території окупованими, після чого почати їх військове і політичне блокування, а потім - зачистку від ворога, наголосив активіст.

Дмитро Снєгирьов. Фото:скрін відео

Україна має достатній потенціал для повернення окупованої частини Донбасу за "хорватським" сценарієм - військовим шляхом. Росія не зможе впливати на процес тільки в тому випадку, якщо Київ займе чітку позицію з даного питання. Таку думку в ефірі Обозревателя висловив співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов, передають Патріоти України.

За словами експерта, Київ може вирішити цю проблему в кілька етапів. Крім економічної блокади ОРДЛО потрібно визнати ці території окупованими, після чого почати їх військове і політичне блокування, а потім - зачистку від ворога.

Снєгирьов підкреслив, що Україні в цій ситуації буде корисний досвід Азербайджану щодо вирішення проблеми Нагірного Карабаху. "Була втрата національних територій. Але прихід лідера викликав зміну політичного курсу. Змінюються пріоритети в переозброєнні, армії і економіці. У 2016 році Азербайджан показав конкретний намір повернути (Карабах) саме військовим шляхом", - зазначив він.

"Давайте не створювати страшилки з приводу того, що Росія не дозволить нам повернути Донбас. Це буде залежати від бажання керівництва України. Якщо є бажання - жодне російське протистояння не зможе перешкодити нам приступити до звільнення територій", - заявив експерт.

Як відомо, у 1995 році Хорватія провела успішну військову операцію зі звільнення захопленої Сербією території, на якій була створена фейкова республіка "Сербська Країна" (аналог Л/ДНР).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ситуація на острові Нестрига загострилася після вчорашнього повідомлення Головнокомандувача про звільнення цієї території, - Борислав Береза

четвер, 2 травень 2024, 0:00

"Поки інтерв'ю довбня і нациста Дугіна Такеру Карлсону більш цікаве лідерам суспільної думки українського сегменту фейсбуку, ніж те, що відбувається на острові Нестрига. І це не дивно. Бо острів для багатьох з них невідомо де, а Дугін - у їхньому смарт...

Соратниця Трампа планує ініціювати відставку спікера Палати представників США Джонсона - ЗМІ

середа, 1 травень 2024, 23:56

Конгресвумен-республіканка від штату Джорджія та соратниця експрезидента США Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін заявила, що наступного тижня ініціює відставку спікера Палати представників Майка Джонсона. Про це повідомила американська газета The Hill...