"Всі зрозуміли, що Росія - агресор. Треба намагатися вирішувати ситуацію дипломатичним шляхом, але, на жаль, слід готуватися до більш радикальних дій" - Гай

На думку волонтера, Росія буде продовжувати цей конфлікт і, швидше за все, розширювати, тому що у Кремля залишається все менше можливостей для маневру.

Мирослав Гай. Фото:YouTube

Українській армії слід бути готовою до того, що Росія буде "продовжувати і розширювати" конфлікт на Донбасі. Таку думку Обозревателю висловив військовий журналіст, керівник благодійного фонду "Mir & Co" Мирослав Гай, зазначають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання про те, який найбільш прийнятний варіант припинення бойових дій на сході країни, він констатував: "Я не бачу можливості припинення військових дій на сході України, допоки Російська Федерація не буде змушена піти звідти. Тому що цей вогонь війни підживлює виключно РФ" .

У цьому контексті волонтер нагадав: "У нас досить великі втрати, у нас є загиблі і поранені. Так, вчора (17 січня - ред.) загинули двоє хлопців, військовослужбовців ЗСУ, і двоє хлопців з добровольчого батальйону "Правий сектор". Все це відбувається виключно тому, що РФ веде війну".

За оцінками експерта, "Росія буде продовжувати цей конфлікт і, швидше за все, розширювати, тому що у них залишається все менше можливостей для маневру. Тому що буде посилений санкційний тиск, тому що у нас ухвалено цей закон (мається на увазі закон №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" - ред), в якому Росію названо агресором".

"Думаю, вже всі зрозуміли, що Росія - агресор. Треба називати речі своїми іменами, треба намагатися вирішувати ситуацію дипломатичним шляхом, але, на жаль, слід готуватися до більш радикальних дій", - резюмував Гай.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...