ВУЗам з тимчасово окупованих територій анульовано ліцензії

Міністерство освіти і науки анулювало ліцензії вищих навчальних закладів, розташованих на тимчасово непідконтрольній території Донецької та Луганської областей, а також на тимчасово окупованих територіях АР Крим та міста Севастополя.

Міносвіти анулювало ліцензії ВНЗ на непідконтрольних територіях Донбасу та Криму

Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України. "Унаслідок анексії Криму та збройної агресії РФ на сході України з 2014 року частина вищих навчальних закладів опинилася в населених пунктах, на території яких органи державної влади, зокрема Міністерство освіти і науки України, тимчасово не здійснюють свої повноваження", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом 2014-16 років з Донецької, Луганської областей і Криму було переміщено майже два десятки вищих навчальних закладів, які нині працюють на підконтрольній Україні території. Зокрема, торік на базі цих та інших уповноважених вишів розпочали діяльність 40 освітніх центрів "Крим-Україна" та "Донбас-Україна", до яких під час вступної кампанії звернулися близько 3 тис. 350 осіб.

Для тих студентів, які здобували освіту в цих навчальних закладах у Криму після 20 лютого 2014 року, однак хочуть, щоб їхня кваліфікація, результати та період навчання визнавалися в Україні, розроблено відповідний порядок атестації. Студентам ВНЗ з непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, які були зараховані на навчання та внесені до ЄДЕБО, надається право навчання у вишах України.

Акредитаційна комісія України вже рекомендувала МОН анулювати ліцензії на здійснення освітньої діяльності тих вишів, які не були переміщені на підконтрольну територію. 1 лютого 2017 року наказами МОН № 14-л, 15-л та 16-л було затверджено перелік ВНЗ, які позбавлені ліцензій, тобто є нелегітимними та не мають права провадження освітньої діяльності.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...