"Вибух в метро застав російську владу зненацька. Після підозрюваного з кавказькою зовнішністю прив'язати "український слід" стало дуже складно" - Чорновіл

Якщо за терактом стоять російські спецслужби, то його організація пов'язана з акціями протесту, які пройшли в РФ 26 березня, вважає екс-нардеп.

Вибух в метро Петербурга. Ілюстрація:https://www.unian.ua/

Кремль не звинуватив Україну в причетності до вибуху в метро Санкт-Петербурга, бо цей теракт був організований не ФСБ. Таку думку в коментарі виданню Гордон висловив політолог, екс-нардеп Тарас Чорновіл, інформують Патріоти України.

"Ідея звинуватити у вибуху умовну українську диверсійно-розвідувальну групу, безумовно, була. І єдиним російським телеканалом, який заявив, що потрібно шукати "український слід", виявився "Дождь". До речі, цей нібито ліберально-опозиційний телеканал вже давно знаходиться під контролем Кремля. Вони підіграють російській владі, намагаючись вгадати хід її думки. Чому Кремль не став розігрувати "українську версію"? Можливо, це дійсно реальний теракт, який не був організований ФСБ", - зазначив Чорновіл.

На його думку, багато жителів РФ незадоволені внутрішньою політикою країни за часів президентства Володимира Путіна.

"Не потрібно забувати, що сотні тисяч сімей в Росії через Путіна понесли страшні втрати. Людей вбивали в тому ж Дагестані, Чечні і так далі. І є безліч людей, готових мстити. Тому я не виключаю, що це був справжній теракт. Якби цей вибух готували самі російські спецслужби, то це робилося б з конкретною метою. Наприклад, звинуватити Україну.

Але вибух в пітерському метро застав російську владу зненацька. Навіть "візитки Яроша" підкинути не встигли. І не встигли приготувати будь-яку версію події. Зате відразу ж опублікували фото підозрюваного: чоловік з типовою кавказькою зовнішністю. І тут уже прив'язати "український слід" стало дуже складно", - підкреслив політолог.

Він вважає, що якщо за терактом стоять російські спецслужби, то його організація пов'язана з акціями протесту, які пройшли в РФ 26 березня.

"Якщо ж теракт організувала ФСБ, то він, швидше за все, пов'язаний з масовими мітингами, які пройшли в Росії минулого тижня. Для всього російського істеблішменту вихід на протести такої кількості молоді став шоком. Дрібні цуценята дали по морді головному шакалу. І на це потрібно було реагувати, закручувати гайки.

Вони провели масові арешти, але після цього на РФ почав тиснути Захід. І тут треба було довести, що проведення арештів - абсолютно виправданий крок. Як це зробити? Організувати теракт. І європейці, і американці відразу зрозуміють: якщо в країні стався теракт, закручування гайок місцевою владою абсолютно виправдано", - заявив Чорновіл.

За його словами, Кремль посилить контроль над інтернетом у Росії.

"До всього іншого, я думаю, російська влада значно посилить контроль над інтернетом, обмежать доступ до зв'язку та інформації. Тобто зосередяться на тому сегменті, який вкрай важливий для людей, що вийшли на протести і налякали Кремль. А Україна для російської влади зараз не має такого високого пріоритету", - резюмував політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни використовують на фронті до 60−70 тис. снарядів на добу - джерело

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:15

Представник Генштабу ЗСУ на умовах анонімності розповів, що зараз окупанти ведуть артилерійський вогонь у 5−6 разів інтенсивніше, ніж їм відповідають українці. Про це NV розповіло джерело у Генштабі ЗСУ, передають Патріоти України. Окупаційне угрупуван...

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...