"Тимошенко Шредінгера": Політолог розповів, як лідерка "Батьківщини" була одночасно в Парижі та у Раді

Тарас Чорновіл звинуватив Юлію Тимошенко у порушенні принципу особистого голосування.

Юлію Тимошенко помітили у Парижі. Фото: скріншот з відео.

Поки лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко відвідувала Париж, хтось реєстрував її в картку в Верховній Раді. Про це у Facebook повідомив політичний експерт Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

За словами експерта, фото з Юлією Тимошенко у французькому аеропорту датуються вівторком, 15 січня, коли провалилось голосування через незначну кількість депутатів на засіданні. "Але є інше. Тут про нечесність та, ймовірно, провокацію. Для цього пропоную вам скріни з сайту Верховної Ради:

1. Електронна реєстрація. Тут виявляється, що у вівторок та в четвер зранку Тимошенко була в залі. А це вже фальсифікація. Її карточку незаконно вставили в гніздо для голосування, попри відсутність самої депутатки.

2. Результати письмової реєстрації. Тут іще цікавіше. Якраз у вівторок вона не реєструвалася. Зате в середу, коли навіть її карточки в залі не було, не кажучи вже про саму депутатку, хтось поставив фальшивий підпис напроти її імені на реєстраційному бланку. За четвер на той час, коли це пишу, письмову реєстрацію не вивісили - там трохи ручної роботи з перенесенням даних із паперу на сайт.

3. Реєстрація виступів депутата. Тут порожньо, попри те, що були такі важливі для лідерки фракції моменти, як вівторковий виступ від фракцій, а ще обговорення релігійного законопроекту.

4. А з пункту 4 й аж до останнього 11-го йдуть скріни голосувань депутата за цей тиждень. Там майже скрізь позначка "відсутня". Це означає, що вставивши її карточку на момент електронної реєстрації хтось із однофракційників потім цю картку забрав від гріха подалі, а самої депутатки, звісно ж, і близько в залі не було" - навів докази Чорновіл, підкріпивши пост скріншотами.

За його словами, це все чергова провокація за домовленістю з депутатом від "Опоблоку" Вадимом Новинським, який уже готує оскарження до Конституційного Суду двох законів (про перейменування Церков з країни-агресора та перехід парафій.

"Підстава? Крім іншого ще й порушення принципу особистого голосування. Про це він і на пару з ним Долженков уже заявили. А ключовою підставою стане повторне фальшиве голосування відсутньої в залі кандидатки в президенти України Тимошенко", - написав експерт.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...