Вибухнув новий двигун для ракети Falcon 9

Розробкою ракетного двигуна нового покоління Merlin займається SpaceX.

Двигун нового покоління для ракети Falcon 9 американської компанії SpaceX Ілона Маска вибухнув під час випробувань. Компанія SpaceX почала розслідування інциденту, передають Патріоти України з посиланням на The Washington Post.

Повідомляється, що інцидент під час випробувань стався в минулу неділю на одному з об'єктів компанії в Техасі. У середу компанія підтвердила подію, зазначивши, що ніхто з персоналу не постраждав. Мова йде про ракетний двигун Merlin нового покоління, розробкою якого займається SpaceX. У компанії запевнили, що наразі проводять ретельне і абсолютно прозоре розслідування причин вибуху. Представник SpaceX уточнив, що двигун, який вибухнув, був новим і жодного разу не використовувався.

Ракетний двигун "Мерлін"

У 2015 році ракета SpaceClass Falcon 9 вибухнула через пару хвилин після того, як зняла з мису Канаверал на шляху доставки вантажів до Міжнародної космічної станції. Нікого на борту не було і ніхто не був поранений.

Потім, у вересні 2016 року, інший Falcon 9 вибухнув, на цей раз, поки ще був на стартовій панелі, оскільки був вже заправлений пальним перед випробуванням двигуна. Знову ніхто не постраждав.

Компанія заявила в середу у відповідь на питання, що "зараз проводиться ретельне і повністю прозоре дослідження причин вибуху".

SpaceX заплановано запустити свою ракету Falcon 9, яка на першому етапі працюватиме на дев'ятьох двигунах "Мерлін", принаймні ще три рази цього року. Його наступний запуск, місія національної безпеки, призначений на наступний тиждень від Космічного центру Кеннеді.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пропагандисти Кремля вигадали фейк про наркокур'єра для тероборонців із Харківщини

неділя, 28 квітень 2024, 12:59

У російських Telegram-каналах розповсюджують неправдиву інформацію про те, що у Харкові затримали наркокур'єра, який нібито постачав наркотики бійцям 113-ї окремої бригади територіальної оборони. Пропагандисти стверджують, що слідчі тривалий час намага...

Ракетні удари по власному місту перевиховали?: Одеська ігуменя-фанатка "русского міра" почала підтримувати Україну і ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 12:45

Настоятелька Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря в Одесі ігуменя Серафима, яка раніше була прихильницею "русского міра" та РПЦ, перейшла на українську мову, виступає за деколонізацію та демонтаж символів імперії, підтримує ЗСУ. Про це пиш...