"Вигідніше забути про держзакупівлі": У мережі поділилися обурливою розповіддю про особливості тендерів у системі ProZorro

При проведенні одного з тендерів учаснику дали чітко зрозуміти, що для виграшу в торгах необхідно спочатку "занести" певну суму грошей.

3-D принтер. Ілюстрація:Вікімедія

В Україні існують значні проблеми з державними закупівлями 3D-принтерів, незважаючи на функціонування системи держзакупівель ProZorro. Про це пише користувач Facebook Сергій Осауленко, який займається виробництвом 3D-принтерів, передають Патріоти України.

Зокрема, він зазначив, що незважаючи на значно більш вигідні порівняно з конкурентами умови поставок продукції, його компанію неодноразово не допускали до торгів, а переможцем нерідко ставав єдиний учасник, який пропонував завищені цінові умови.

Крім цього, пише користувач, при проведенні одного з тендерів на суму 900 тисяч грн йому чітко дали зрозуміти, що для виграшу тендеру необхідно спочатку "занести" певну суму грошей.

"Висновок - набагато легше, вигідніше і простіше забути про державні закупівлі, і будь-яку роботу з державою, окрім тих рідкісних випадків, коли тобі телефонують майже щоранку і питають, де рахунок на оплату і договір", - підсумував користувач.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...