Виявляється, хоббіти були родичами Homo habilis, людини вмілої

Може саме тому хоббіти з улюбленого фільму такі працьовиті та хазяйновиті.

Фото: popmech.ru

Антропологи назвали "хоббітами" маленьких людей, останки яких знайшли на острові Флорес у Тихому океані. Тіла істот, схожих на дуже маленьких, не більше метра зростом, людей, пролежали в землі от 100 до 50 тисяч років, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вчені одразу почали сперечатись про те, чи належали мініатюрні кістки раніше невідомому представнику роду Homo чи навіть людям сучасного типу, що страждав від серйозного захворювання.

За минулі роки знахідок з Флореса стало більше, і версію про те, що маленькі люди страждали від синдрому Дауна або іншого розладу відкинули. Новий вид отримав назву Homo floresiensis, більше відому світу як «хоббіт». Його незвично низький зріст та маленький мозок пояснюють складнощами острівного життя; втім , навіть маленького мозку вистачало для виготовлення кам'яних та костяних знарядь праці. Вважається, що предки «хоббітов» були більші, але поступово зменшились через бідність ресурсів на новому місці проживання.

Ново та найдетальніше на сьогодні дослідження, що провели антропологи з Національного австралійського університету, розкриває загадку походження флореської людини. Раніше антропологи схилялись до версії про те, що тисячі років тому на Флоресі влаштувались, щоб потім здрібніти, люди виду Homo erectus, але, порівнявши не тільки черепа та фрагменти щелеп, а й інші кістки «хоббітів» та інших вимерлих видів роду Homo, вчені дійшли висновку, що людина прямоходяча не була предком маленьких остров'ян. Антропологично флореські маленькі люди ближче за все до Homo habilis, вирішили вони.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Красунчик коштує 8,5 млн: В Україні помітили новітній суперкар Mercedes (фото)

середа, 1 травень 2024, 13:43

В Україні нещодавно помітили суперкар Mercedes-AMG GT63 – ціна на автомобіль в Україні стартує від 8,5 мільйонів гривень. Фотографії опублікували на Instagram-сторінці supercars_ua, передають Патріоти України. Варто зауважити, що Mercedes-AMG GT63, вип...

Вічний Мамин День

середа, 1 травень 2024, 13:36

Сокровенне. Вступ до великого ювілейного торжества: перша партія гостей фотографується на пам'ять... Зверніть увагу: ще одна партія людей, яке ось-ось сяде ювілейного столу...(Перепрошую, друзі, ніяк не можу розвернути по горизонталі цю свытлину). . Юв...