Виклик прийнято: Японія складе конкуренцію Китаю у висадці людини на Місяць

Японія відправить людину на Місяць до 2030 року. Пілотований політ на Місяць не буде виключно японським.

Фото з відкритого джерелаПлани здійснити пілотований політ і висадку людини на Місяці анонсувало Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA). Японія вперше заявила про космічні амбіції, які виходять за межі відправки своїх космонавтів на Міжнародну космічну станцію, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Далі надаємо матеріал мовою оригіналу.

Эксперты полагают, что активизировать планы освоения космоса Токио заставила разворачивающаяся в Азии космическая гонка. Иными словами, Япония не собирается уступать пальму первенства Китаю, который уже давно огласил свои амбициозные планы, предусматривающие не только высадку на Луне, но и строительство там постоянно действующей базы.

Происходящее сегодня в Азии очень напоминает космическое противостояние СССР и США в 1950-80-х годах. Китай, помимо планов освоения Луны, в декабре прошлого года анонсировал миссию по отправке автономного исследовательского модуля на Марс до конца 2020 года. В свою очередь в первой половине следующего года Индия планирует отправить на Луну свой второй автоматический исследовательский зонд. Первый индийский аппарат опустился на поверхность Луны в 2008 году. Индия стала четвертой страной мира, которой удалась лунная миссия, после США, России и Китая.

Что касается планов Японии, то, как рассказал CNN представитель JAXA, пилотируемый полет на Луну не будет исключительно японским. В целях экономии Токио собирается осуществить высадку человека на спутник Земли в составе международной миссии.

Недавно правительство Японии сообщило о том, что делает ставку на коммерческое освоение околоземного пространства силами частных компаний. Японским космическим стартапам предоставят льготные кредиты, а также обеспечат покрытие из бюджета ущерба в случае аварий космических аппаратов.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...