З архіву ПУ. Поверніть острови! Японці налаштовані серйозно і пішли на історичний крок у конфлікті з Росією

Острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї, на думку японської сторони, належать їм, але росіяни намагаються цього "не розуміти".

Сіндзо Абе. Фото: AFP.

Японія готова піти на переговори з Росією щодо укладення мирного договору, який вирішить територіальну суперечку між державами. Про це у листопаді 2018 року повідомляє видання Mainichi Shimbun із посиланням на джерела в уряді країни, передають Патріоти України.

Більше того, Японія зацікавлена в прискоренні цього процесу. Так, за інформацією газети, прем'єр-міністр Сіндзо Абе виступить із відповідною пропозицією під час саміту Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), на якому буде присутній президент Росії Володимир Путін.

Під час зустрічі представники двох країн повинні обговорити укладення мирного договору на основі спільної радянсько-японської декларації 1956 року народження, у рамках якої Москва планувала передати японцям ряд Курильських островів.

Конфлікт через територію між країнами тягнеться з 1956 року, коли СРСР і Японія підписали декларацію про завершення війни. Острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї, на думку японської сторони, належать їм.

Свою точку зору вони аргументують відповідним положенням у Трактаті про торгівлю і кордони 1855 року. РФ вважає, що ці острови за підсумками закінчення Другої світової належать їй. Повернення островів Японії є головною умовою укладення мирного договору з РФ, який після закінчення Другої світової війни так і не був підписаний.

Нагадаємо, у лютому 2018-го російський спецназ поставив прапор РФ над Південними Курилами. Така реакція послідувала у відповідь на мітинги в Токіо, де японці вчергове заявили, що острови належать їм.

У вересні поточного року в уряді Японії різко осадили Путіна та відмовилися підписувати мирну угоду. Пролунала заява про те, що країна не збирається налагоджувати відносини з РФ, поки та не поверне їй Курильські острови.

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...

Найбільший секрет Лукашенки, або Он де буде "білоруська Херасіма": Американці дізналися, де збудували таємну базу, куди Путін міг вже експортувати "Іскандери" з ядерними боєголовками

субота, 11 травень 2024, 4:15

Те, що у випадку навіть підготовки запуску тактичної ядерної зброї Білорусь за лічені хвилини може перетворитись на скопище руїн, ні для кого не секрет. Однак Путін сподівається, що росії побояться мстити тим самим чином. Стало відомо, де Мінськ планує...