Вже не жарт: У посадженого у в'язницю росіянина люди Путіна знайшли візитку Яроша

З нешкідливого сувеніра візитка перетворилася на доказ у кримінальній справі.

Ільдар Дадін. Фото: соцмережі.

У Росії у активіста Ільдара Дадіна, засудженого до тюремного терміну за участь у антипутінському мітингу, знайшли під час обшуку візитку Яроша. Про це у своєму блозі на сайті "Відкрита Росія" повідомила журналістка Анастасія Зотова, передають Патріоти України.

Вона при цьому виклала у мережу ряд витягів з кримінальної справи Дадіна. "Как говорили в моем детстве, "если вы не верите, пожалуйста, проверьте". Вот, например, все же слышали про визитку Яроша? Вот такую визитку нашли у Ильдара (кто-то из Киева привез, там такие на каждом шагу продаются). Она была изъята при обыске. Как и мобильный телефон, который правда следователи не осмотрели, поскольку он разрядился (вот теперь вы знаете, как работает наше следствие)", — написала журналістка.

У кримінальній справі слідчий робить висновок, що Дадін встановив зв'язок в Києві з "Правим сектором" (ПС). "На самом деле — нет. Связи с "Правым сектором" установила я (ха-ха): когда я про них писала, связывалась в Twitter с пресс-секретарем по фамилии Скоропадский. И как раз когда мы с Ильдаром обсуждали мой материал, он рассказал, что хотя был на Майдане, но ни с одним членом ПС не познакомился. И еще рассказал, что не кидал там ни камни в "Беркут", ни коктейли Молотова: он защищал протестующих щитом и носил раненых. А познакомился только с правозащитниками — "Евромайдан SOS". Их слоган — "права человека превыше всего" — именно и совпадает с мировоззрением Ильдара", - додала Зотова.

Також у кримінальній справі Дадін звинувачується в пропаганді екстремізму, на що журналістка зазначає, що Ільдар на своїй сторінці в Facebook, як і скрізь, виступав проти війни на Донбасі. "Если выступать против войны — это экстремизм, ну тогда я уж и не знаю, что подумать", — зазначає Зотова.







Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ніндзя" летить на тисячу кілометрів: Україна створила ударний дрон зі спортивного літака (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 15:05

Західні спеціалісти захоплені винахідливістю українських розробників, які могли перетворити спортивні літаки на ударні дрони для атак на НПЗ. Про це йдеться в матеріалі видання Forbes, передають Патріоти України. Зокрема, журналісти проаналізували декі...

Ексзаступник начальника Генштабу назвав найкращий напрямок для контрнаступу ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 14:50

Найвдалішим рішенням буде почати контрнаступ Сил оборони України з лівобережжя Дніпра, а далі перейти на південь у напрямку Криму. Таку думку висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, пе...