"Взяли на озброєння "угорський метод": Політолог пояснив останні провокативні заяви польських політиків

Здоровий глузд має перемогти, тому що альтернативи польсько-українському партнерству немає, і заяви польських політиків не йдуть на користь наших стосунків.
Євген Магда. Фото: соцмережі.

Польська влада, намагаючись диктувати Україні свої умови, компенсує свої проблеми усередині ЄС, де у Варшави є помітні складнощі з комунікацією. Польські посадовці взяли на озброєння "угорський метод", звинувачуючи Україну так, щоб їх почули виборці всередині власної країни. Таку думку сайту "24" висловив директор Центру суспільних відносин Євген Магда, передають Патріоти України.

Як вважає політолог, причини заяв польських політиків – внутрішньополітичні. Правляча партія "Право і справедливість" веде боротьбу за посилення своїх позицій напередодні місцевих виборів, хоча в провладної партії і так рейтинг більше 40%. По-друге, зазначає Магда, у Польщі наразі період зростання публічної активності. 11 листопада – день незалежності. А тема поховань для польського суспільства надзвичайно чутлива. Сплеск заяв у бік України розпочався в день усіх святих, коли всі громадяни їдуть на цвинтар і пригадують своїх близьких і рідних.

"Польська влада, намагаючись диктувати Україні свої умови, забуває, що майже мільйон наших заробітчан не просто працюють, а компенсують дефіцит робочої сили в цій країні. Варшава знайшла слабку ланку в Україні, і такими заявами компенсує свої проблеми всередині ЄС", – переконаний Євген Магда.

Водночас, на переконання Євгена Магди, здоровий глузд має перемогти, тому що альтернативи польсько-українському партнерству немає, і заяви польських політиків не йдуть на користь наших стосунків. Однак, зауважує він, прагнення нашої держави зміцнити власні позиції навіть стратегічні партнери не зустрічатимуть оплесками.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Спеціально створена для знищення дронів: ВМС США готуються до випробування потужної мікрохвильової зброї

субота, 27 квітень 2024, 19:43

У 2026 році ВМС США планують випробувати свою першу потужну мікрохвильову зброю на борту морського судна. Експериментальна зброя, відома як «Проект МЕТЕОР», використовуватиме промені інтенсивної електромагнітної енергії для знищення дронів. Про це стал...

Прем'єр Ізраїлю вже відреагував: МКС готовий видати ордер на арешт Нетаньяху через війну в Газі, - The Times

субота, 27 квітень 2024, 19:28

Міжнародний кримінальний суд готовий видати ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху та інших високопоставлених ізраїльських чиновників у зв'язку з війною в Газі. Про це пише The Times, передають Патріоти України. За даними видання,...