"И не мечтайте!": Американський професор відверто пояснив росіянам, що вони не зможуть конкурувати із Заходом (відео)

Американець підкреслив, що Росія "не змогла зібрати плоди четвертої науково-технічної революції".

Професор Лорен Грехем. Фото: скріншот з відео.

Професор Массачусетського технологічного інституту Лорен Грехем на сесії економічного форуму в Санкт-Петербурзі негативно відповів на питання глави "Ощадбанку Росії" Германа Грефа, чи "зможе РФ конкурувати" з Заходом, передають Патріоти України.

Американець підкреслив, що Росія "однозначно не змогла зібрати плоди четвертої науково-технічної революції", а маленька Швейцарія експортує в три рази більше, ніж РФ. На думку вченого, росіяни вміють винаходити, але не можуть втілювати інновації в життя. Грехем зазначив, що в Росії намагаються відокремити технології від соціополітичної системи, намагаючись "отримати молоко без корови".

"Вони кажуть, що підтримують "Сколкове", цей амбітний і дорогий клон "Силіконової долини" поруч з Москвою. Але в той же час, я повинен сказати це, вибачте, вони забороняють демонстрації. Вони пригнічують політичних опонентів і підприємців, у яких накопичилося достатньо влади, щоб кинути їм виклик. Вони перекошують правову систему в своїх цілях, підписують закони, що звинувачують росіян, які співпрацюють в наукових розробках з іншими. І вони підтримують авторитарні режими. Такого роду політика не може привести до розвитку суспільства, де процвітають ризикові підприємці і інноватори. Така політика може привести тільки до появи суспільства, де люди втягують голови в плечі, побоюючись бути покараними", - сказав Грехем.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...