"Ичня ближе всего к РФ. Взрывы на военных складах на Черниговщине – это очередная диверсия России", - Бутусов

Ічня - один з небагатьох великих складів боєприпасів, що залишилися в Україні.
Вибухи у Ічні. Фото: УНІАН.
Причиною вибухів на складі 6-го арсеналу боєприпасів біля Ічні на Чернігівщині, швидше за все, чергова диверсія Росії. Цей інцидент є не спробою викрасти боєприпаси, а - нападом РФ. Таку думку на своїй сторінці в Facebook український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Сватово - Балаклея-Калиновка-Ичня. Понятно, скорее всего это очередная диверсия РФ, которая централизованно уничтожает запасы наших боеприпасов", – зазначив журналіст.

Бутусов припустив, що в зв'язку з вибухами "пойдут слухи о ревизии, что, мол, сами воруют и взрывают. Но все это чушь". "Во-первых, ворам взрывать склады не стоит, они никаких ревизий не боятся, им склады наоборот – целые нужны, наши старые боеприпасы никто не стремится уже похищать, они уже все давно превысили предельные сроки хранения и требуют проверки и переспорядження", – пояснив журналіст.

По-друге, за словами Бутусова, до сих пір не було ніяких слідів продажу фрагментів або цілих боєприпасів з інших військових складів, які вибухали в Україні. А якби хтось хотів щось вкрасти після Балаклії та Калинівці, "то уже давно бы засветились эти предметы".

"Поэтому это диверсия. Это конечно неприятно слышать тем, кто отвечает за наземную охрану и за ПВО против беспилотников, но это диверсия. Ичня ближе всего к РФ, туда беспилотник также долетит, как долетел до Балаклеи. Так что не кража это, это нападение", – підкреслив журналіст.

Він додав, що Ічня - один з небагатьох великих складів боєприпасів, що залишилися в Україні. Складів такого типу в країні залишилося всього 3.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...