З неба впали? Заступник міністра юстиції не зміг пояснити походження сотень тисяч доларів готівки

Сергій Пєтухов до приходу в Кабмін близько 8 років працював на керівних посадах в DF Group Дмитра Фірташа і ТОВ "Карпатигаз".

Заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов. Фото:Наші грошіЗаступник міністра юстиції Сергій Пєтухов не може пояснити наявність у нього 324 тисяч доларів готівки. Про це на своїй сторінці в Facebook написав юрист Олександр Лємєнов, передають Патріоти України.

"На вихідних мав публічну дискусію з заступником міністра юстиції Сергієм Пєтуховим. Він публічно дав обіцянку пояснити свій статок, особливо 324 тисячі доларів готівки, взявши відповідні документи в ДФС", - написав він.

Лємєнов нагадав, що Пєтухов до приходу в Кабмін близько 8 років працював на керівних посадах в DF Group Дмитра Фірташа і ТОВ "Карпатигаз".

Він допускає, що ці кошти дійсно могли б бути сплачені в якості заробітної плати топ-менеджера, але за останні 3 місяці роботи в ТОВ "Карпатигаз" Пєтухов отримав 147 724 гривень.

"Іншими словами, це близько 2 тисяч доларів на місяць. І це на піку його кар'єри в корпоративному бізнесі Фірташа на посаді в компанії, яка є лідером з видобутку газу і газоконденсату в країні", - підкреслює юрист.

За його словами, зібрати 324 000 доларів Пєтухов міг тільки за умови 162 місяців (13,5 років) безперервної роботи, при цьому без витрат.

"Однак можливий ще один варіант - отримання "чорного" кеша при роботі на Фірташа, з якого не сплачувались податки", - резюмував Лємєнов.

Варто відзначити, що Пєтухов є заступником Павла Петренка з питань європейської інтеграції.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...