"З росзтрілами у нас поки не склалося, хоча поступово все до цього йде", - блогер про діяльність чиновників

Нормальна людина, ідеаліст чи про професіонал своєї галузі, ніколи не попаде в елітний клуб депутатів, вважає Павлушко

Страта у Китаї. Фото: "Все про все"

Давайте чесно, на практиці кожна людина може скурвитись, почати брати хабарі чи красти. Це залежить від багатьох чинників, але це явище не можна виключати по відношенню до кожної людини. Боротися з цим можна двома чинниками - залякуванням (розстріли у Китаї) чи соціальним пакетом та зарплатнею. Так пише блогер Антон Павлушко, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук", продовжуючи:

"З росзтрілами у нас поки не склалося, хоча поступово все до цього йде. А от на прикладі Німеччини можу розповісти, що чиновником тут мріє стати дуже багато простих людей. Бути чиновником - це стабільність, постійний заробіток, пенсія, страхування. Коли всі інші повинні боротися за своє місце під сонцем, то чиновник просто повинен не лажати по-повній і не повинен брати хабарі. Виконуєш ці дві умови - життя твоє забезпечене.

І все одно крадуть, все одно придумують якісь схеми, але масштаб інший і небезпека втратити все заради якихось раптових надприбутків зупиняє людей.

Що ми побачили після публікації декларацій українських чиновників? Ми побачили, що нормальних людей з народу там практично нема. Ці люди роками доростали до таких посад, йшли на компроміс з совістю, заплющювали на щось очі. Зрештою перед нами продукт олігархічно-клептократичної системи, що вибудовувалась 25 років.

Нормальна людина, ідеаліст чи про професіонал своєї галузі, ніколи не попаде в цей елітний клуб. Але повинні прагнути зробити цю галузь "цікавою" для пересічних, чесних громадян та професіоналів.

Зрештою давайте оперувати цифрами. Якщо підняти зарплатню нашим депутатам до 4 тисяч євро, то цей обійдеться бюджету всього у 21,6 мільйона євро. Можно звичанйо піти іншим шляхом - платити менше, але потім жалітись, що вони всі крадуть і нормальних людей там нема. Ми через їх корумповану роботу втрачаємо мільярди. І ми нічого проти цього не робимо. Але дуже обурюємось, коли мова йде про декілька мільйонів на підвищення зарплати депутатам.

Як на мене, то треба зробити все, щоб в Раді почали з'являтись нормальні люди без величезних статків, але які хочуть міняти систему.

Якщо чергове підвищення зарплати депутатам - це шанс отримати ще 10 нормальних депутатів в наступному скликанні, то я тільки за. Давайте не будемо економити не в тому місці".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": Офіцер ЗСУ - про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 20:00

Офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зазначив, що наразі противник не використовує техніку, намагаючись просуватися малими групами, передають Патріоти України. "Наша бригада виконує завдання на ділянці Красного...

Не тільки залякування: Чому росіяни били по харківській телевежі

вівторок, 23 квітень 2024, 19:15

Удар по харківській телевежі мав, окрім практичного, ще й глибоке символічне значення. Росіяни таким чином продовжують кампанію психологічного тиску на жителів міста, зазначають Патріоти України. Окупанти намагалися вразити харківську телевізійну вежу ...